Δ.Θεσ/νίκης: Καθαρισμός με τη συνδρομή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ.Θεσ/νίκης: Καθαρισμός με τη συνδρομή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με τη συμμετοχή πολλών και γνωστών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ξεκίνησε το πρωί στην Καμάρα, η δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Παλιοί συμπαίκτες και πρώην αντίπαλοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέδραμαν στο κάλεσμα του δήμου, για ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, μέσω της δράσης καθαρισμού που έγινε, όχι μόνο στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη, αλλά και σε άλλα 8 σημεία  στην πόλη, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε πολίτης να αγκαλιάζει τη λογική ότι αγαπούμε το περιβάλλον και το προστατεύουμε και πρέπει να ζούμε οικολογικά» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ευχαριστώντας τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ των παλαίμαχων που βρέθηκαν στη σημερινή δράση που έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάστηκε χθες, οι Βένος, Φοιρός, Αϊδινίου, Γκουερίνο κ.α.

“Οι παλαίμαχοι από τις αγαπημένες ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Δείχνουν ότι είμαστε μια πόλη μια ομάδα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στις όποιες ζούμε μέσα στην πόλη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, ενώ ο αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης, ανέφερε πως η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, δεν πρέπει να είναι μόνο μια μέρα, αλλά κάθε μέρα.

Δείτε τι είπαν στο παρακάτω βίντεο:

Προσωπικό του δήμου, μοίρασε μάσκες, γάντια και σακούλες απορριμμάτων στους συμμετέχοντες στη δράση, με το τέλος της οποίας, έγινε απολύμανση από ειδικό συνεργείο σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ μοιράστηκαν στους πολίτες περίπου 2.000 φυτά από τα φυτώρια του δήμου.

Η αλήθεια είναι πως πολλά απορρίμματα στη διάρκεια της δράσης δεν βρέθηκαν, ενώ όλοι χαριτολογώντας έλεγαν πως για αυτό, έβαλε το «χεράκι» του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Οι παράλληλες δράσεις καθαρισμού στηρίχθηκαν από ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ, το Erasmus Student Network, ο Φάρος του Κόσμου με τον πατέρα Αθηναγόρα, το δίκτυο υποστηρικτών τοu Let’s Do It Greece, το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης και έγιναν στα ακόλουθα σημεία :

  • 1η Κοινότητα – Πάρκο Γ΄ Σώμα Στρατού (Ανθοκομική – Λεωφόρος Στρατού)
  • 2η Κοινότητα – Πάρκο Εθνών (Λαγκαδά 24)
  • 3η Κοινότητα – Πύργος Τριγωνίου
  • 4η Κοινότητα – Πάρκο Πολιτιστικού Τούμπας
  • 5η Κοινότητα – Πάρκο Νέας Ελβετίας
  • Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας – Πάρκο Γενναδίου (Γενναδίου και Τρικούπη)
  • Νέα Παραλία – Maison Crystal (Ανάμεσα σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Κήπο των Εποχών, από την πλευρά της Θάλασσας).
  • Κήποι του Πασά
  • Άξονας Δημητρίου Γούναρη (με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών).

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ