Δ. Θεσσαλονίκης: Ανοίγει γραμμή για την ενδοοικογενειακή βία

Δ. Θεσσαλονίκης: Ανοίγει γραμμή για την ενδοοικογενειακή βία

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Νέα τηλεφωνική γραμμή για την καταγγελία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ανοίγει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει η δημοτική αρχή εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, κατά την οποία φαίνεται ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα έχει ως σύνθημα «Μην το κρατάς μυστικό».

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, ήδη ο δήμος έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο το σχετικό αίτημα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

«Τα έχουμε ήδη οργανώσει και περιμένουμε τις τυπικές εγκρίσεις για το προχωρήσουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό παραβατικής ενδοοικογενειακής συμπεριφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Σχολιάζοντας τους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει αύξηση τέτοιων κρουσμάτων, ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε ότι «είναι ιατρικώς και επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι αύξηση στα ποσοστά υπάρχει μετά τις τέσσερις με έξι εβδομάδες εγκλεισμού, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να λειτουργήσει τώρα η γραμμή».

Ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών

Κανονικά, εξάλλου, συνεχίζει τη λειτουργία του ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

«Είναι κλειστή δομή, η οποία λειτουργεί κανονικά, συνεχίζοντας να φιλοξενεί γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος υπογραμμίζοντας ότι με έγγραφη διαταγή ήδη από τις 12 Μαρτίου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ