Δ. Θεσσαλονίκης: Και τηλεδιάσκεψη και μυστική ψήφος!

Δ. Θεσσαλονίκης: Και τηλεδιάσκεψη και μυστική ψήφος!

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, παρά την παραίτηση της συμβούλου Ιωάννας Σπανού.

Η διοίκηση προσπαθεί να εκτονώσει τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων στην εκλογή διά τηλεδιάσκεψης, υποσχόμενη και μυστική ψήφο και τηλεδιάσκεψη.

Οι αντιδράσεις στον τρόπο οργάνωσης της αυριανής διαδικασίας ήταν πολλές και μένει να αποδειχθεί αύριο, αν θα υπάρξει η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή, δηλαδή των 25 δημοτικών συμβούλων, για να καταστεί δυνατή η εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως η παραίτηση της κυρίας Σπανού, δεν έγινε δεκτή γιατί ανακοινώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων, άρα δεν κρίθηκε επίσημη οπότε και δεν δημιουργεί κώλυμα στη διαδικασία, που θα έπρεπε, διαφορετικά, να επαναληφθεί από την αρχή και από τον επόμενο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της διοικούσας παράταξης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ως ακολούθως:

“Από τον δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζεται ότι, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται λόγω της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της συμβούλου που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης”.

Διαβάστε σχετικά:

Αποχή Γάκη από την εκλογή προέδρου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Αντιδρά και η Λαϊκή Συσπείρωση στους χειρισμούς Ζέρβα

Ιωάννα Σπανού: Εγκαταλείπει την παράταξη Ζέρβα

Στον… αέρα η πρόσκληση Ζέρβα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ