Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

«Είμαστε πανέτοιμοι» τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μιλώντας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Λέανδρος”, που σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να φέρει χιόνι, παγετό και ψύχος.

Στη μάχη ώστε η πόλη να μείνει ανοιχτεί και να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν, είναι έτοιμα να ριχτούν 17 μικρά και μεγάλα οχήματα και συνεργεία άμεσης επέμβασης για κάθε δημοτική κοινότητα, όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr ο κ. Βασίλης Μωυσίδης, ενώ περισσότεροι από 900 τόνοι αλάτι βρίσκονται στην αποθήκη του δήμου στην περιοχή του Ντεπό, έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν.

Παράλληλα, πέντε χιλιάδες σάκοι με 15 κιλά αλάτι αποχιονισμού, θα μοιραστούν σε κομβικά σημεία της πόλης για χρήση από τους δημότες, ενώ ήδη έχουν εφοδιαστεί τα νοσοκομεία και το 424 ΣΝΘ, αλλά και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδης.

Σήμερα από το πρωί, υπήρξε ευρεία σύσκεψη στον δήμο Θεσσαλονίκης, με θέμα τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις θα ξεσπάσει από απόψε και θα διαρκέσει αρκετές ώρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύουμε ότι για φέτος δεν θα παγώσουν οι αλατιέρες και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και τον τρόπο που πρέπει», υπογραμμίζει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τη φροντίδα των ευάλωτων πολιτών. Συγκεκριμένα από αύριο θα λειτουργήσει έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων, εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η υποδοχή των αστέγων θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 231 0 528.811. Παράλληλα, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα φροντίσουν, ώστε στους αστέγους που δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε κάποια από τις κοινωνικές δομές του Δήμου να προσφερθούν πρόσθετα κλινοσκεπάσματα καθώς και τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας.

Διαβάστε επίσης: Κ. Μακεδονία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Πότε θα χιονίσει

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ