Δ. Θεσσαλονίκης: Σε πλήρη ετοιμότητα για τον χειμώνα (VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε πλήρη ετοιμότητα για τον χειμώνα (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Όπως τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Βασίλης Μωυσίδης, έχει γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία η οποία ξεκίνησε από πέρυσι και υπάρχουν στην αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή του Ντεπό, περισσότεροι από 900 τόνοι αλάτι που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παράλληλα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης συσκευάζουν 20κιλους σάκους με αλάτι αποχιονισμού, οι οποίοι σε περίπτωση πρόγνωσης για χιονόπτωση, θα μοιραστούν στους δημότες και σε χώρους όπου υπάρχει κόσμος, όπως είναι τα νοσοκομεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες κ.α. Μέχρι στιγμής, έχουν συσκευαστεί οι πρώτοι 2.500 σάκοι, σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδη, ενώ οι συσκευασίες συσκευασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.

Όσον αφορά τον στόλο υπάρχουν μεταξύ άλλων στη διάθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης 16 αλατιέρες αλλά και τα υδροφόρα οχήματα της Καθαριότητα όπου αν χρειαστεί θα επιστρατευτούν έτσι ώστε να ρίξουν θαλασσινό νερό στους δρόμους. «Ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα», τονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπίσει όποια έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί, είναι σε συνεχής συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να γίνει δοκιμαστική άσκηση παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ