Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκινά η «ΔΙ.ΑΣ.» της καθαριότητας-Έτοιμη η ομάδα ευταξίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκινά η «ΔΙ.ΑΣ.» της καθαριότητας-Έτοιμη η ομάδα ευταξίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ομάδα ευταξίας, η οποία θα έχει ως αποστολή την καθημερινή επέμβαση σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, ξεκινά στο δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο να μπει ένα τέλος σε όσους αποθέτουν παράνομα ογκώδη και μπάζα σε διάφορες γείτονες και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η νεοσύστατη ομάδα, θα είναι εξοπλισμένη με δίκυκλες μοτοσυκλέτες για να μπορεί να κινείται ταχύτατα και να επεμβαίνει άμεσα μετά από καταγγελίες δημοτών.

Ακόμα, οι 14 συνολικά επόπτες καθαριότητας θα πραγματοποιούν περιπολίες σε γειτονιές και μόλις εντοπίζουν κάποια αυθαιρεσία, όπως είναι για παράδειγμα χαρτόκουτα εκτός κάδων ανακύκλωσης, ηλεκτρικές συσκευές, ογκώδη, μπάζα κλπ. θα ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία και θα πράττει αναλόγως την περίπτωση.

«Σήμερα ξεκινά κάτι που η πόλη έχει ανάγκη και ως διοίκηση είχαμε δεσμευτεί. Έχετε μπροστά σας την ομάδα “ΔΙ.ΑΣ.” του δήμου Θεσσαλονίκης, την ομάδα “ΔΙ.ΑΣ.” της καθαριότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Αν θεωρούμε ότι το βασικό πρόβλημα στην πόλη μας ήταν η καθαριότητα, αυτή η ομάδα θα είναι εκεί για να το επιβλέπει σε κάθε γωνιά της πόλης, κάθε ημέρα, ούτως ώστε να είναι παρούσα για να βλέπει τι πρόβλημα υπάρχει με κάδους, με ογκώδη, με τα καλάθια και τι πρόβλημα υπάρχει γενικότερα στην καθαριότητα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακριβώς εκεί που η πόλη θέλει και εμείς μπορούμε να το προσφέρουμε», συμπλήρωσε.

Θυμίζουμε, ότι όπως έχει αναδείξει πολλές φορές με ρεπορτάζ του το GRTimes.gr, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολίτες κατεβάζουν και παρατούν σε πεζοδρόμια ακόμα και βαριά έπιπλα και αναμένουν να τα απομακρύνει ο δήμος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος ή να έχουν έστω ενημερώσει νωρίτερα.

Ο κ. Ζέρβας στη συνέχεια απευθύνθηκε στους δημότες και του επαγγελματίες, τονίζοντας ότι «η καθαριότητα είναι ένας χορός που πρέπει να τον χορεύουνε δύο», εξηγώντας ότι «εμείς θα φροντίσουμε για το καλύτερο από τη δική μας τη μεριά αλλά οι πολίτες και οι επαγγελματίες θα πρέπει να φροντίζουν και εκείνοι να τηρούν τα μέτρα που πρέπει». «Όλοι να φροντίσουμε μαζί, σε μια κοινή προσπάθεια ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Για «ανάγκη συμπαράστασης από τους δημότες», έκανε λόγο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους στα τηλέφωνα του δήμου, για να επεμβαίνει η ομάδα ευταξίας, ενώ εξετάζεται να δημιουργηθεί και πενταψήφιος αριθμός, ακόμα και εφαρμογή όπου θα καταγράφεται άμεσα η κάθε καταγγελία.

Όπως είπε στη συνέχεια, η δουλειά των εποπτών που θα κινούνται με τις μοτοσυκλέτες θα είναι συγκεκριμένη, θα μπορούν ενδεχομένως να βρουν, να συνετίσουν και μετά από ένα μήνα με τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας, ακόμη και να τιμωρηθούν και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους παραβατούν ή δεν συμμορφώνονται.

Ο κ. Ζεϊμπέκης ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως δεν είναι υποχρεωμένη καμία υπηρεσία κανενός δήμου να μαζεύει μπάζα και ογκώδη, παρόλα αυτά γίνεται. Η ομάδα ευταξίας ξεκινά με 14 άτομα τα οποία θα είναι χωρισμένα σε δημοτικά διαμερίσματα ανάλογα με το μέγεθος τους και σε περίπτωση που χρειαστεί θα ενισχυθούν. Πέρα από τις καταγγελίες θα περιπολούν καθημερινά σε δύο βάρδιες ενώ τις ανάγκες καλύπτει υπάρχον προσωπικό της καθαριότητας.

Δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Ζεϊμπέκη:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ