Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης, με πολλούς πολίτες να έχουν ήδη απευθυνθεί ζητώντας βοήθεια – Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο GRTimes.gr

Αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα έφερε τους ανθρώπους η πανδημία του κορωνοιού, προκαλώντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις οι οποίες τείνουν να ενταθούν την περίοδο των εορτών, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για στήριξη.

Αντιλαμβανόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, ο δήμος Θεσσαλονίκης έθεσε εκ νέου σε λειτουργία τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, όπως και την περασμένη άνοιξη, με στόχο η υπηρεσία να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όλους όσους έχουν ανάγκη και ο κάθε δημότης να μπορεί να μιλήσει με έναν ειδικό.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης, ο δωρεάν δίαυλος επικοινωνίας είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη που ζητά ανώνυμα και εμπιστευτικά ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη και μέσα από τις γραμμές που βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε λειτουργία, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί για οτιδήποτε τον απασχολεί.

Ήδη, η γραμμή που επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα με είκοσι ψυχολόγους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, έχει ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα να δέχεται αρκετές κλήσεις οι οποίες αυξάνονται καθημερινά. Γεγονός που, όπως τονίζει ο κ. Λεκάκης, αποδεικνύει ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που, όπως φαίνεται, αυξήθηκαν τα κοινωνικά και τα οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, καθώς εκτιμάται ότι όσο πλησιάζουμε στις ημέρες των εορτών η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη θα αυξηθεί, αφού πολλοί συνάνθρωποί μας θα αναγκαστούν να μείνουν μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους τους, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης και των μέτρων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει πως “έχει ήδη προβλεφθεί και σε περίπτωση που χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί ακόμα μία τηλεφωνική γραμμή, έτσι ώστε να καλυφθεί η ανάγκη ζήτησης, να μη στερηθεί ούτε ένας συμπολίτης μας τη βοήθεια και να μη μείνει κανείς μόνος”.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, κατάθλιψη, μοναξιά, φόβο ή πανικό, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούν να συζητούν για ότι τους απασχολεί με ειδικούς που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν εντελώς δωρεάν.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές είναι ανοικτές τις καθημερινές από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313 317.641 και 2313 317.642 και, κρατώντας την ανωνυμία τους, να συζητούν με την ομάδα των εθελοντών ψυχολόγων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ