Δερετζής: Πανελλαδικό «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές τη Δευτέρα (25/10) (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δερετζής: Πανελλαδικό «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές τη Δευτέρα (25/10) (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις κινητοποιήσεις με τις οποίες θα απαντήσουν παραγωγοί και πωλητές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος, Άγγελος Δερετζής, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Δερετζής -ο οποίος είναι, επίσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης & Θεσσαλίας- ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της Συνομοσπονδίας για πανελλαδική απεργία την προσεχή Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οπότε δεν θα λειτουργήσει καμία λαϊκή αγορά σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στη 1 μετά το μεσημέρι όπου παραγωγοί και πωλητές θα διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το υπαίθριο εμπόριο.

Επίσης, από αύριο θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες στους πάγκους, σε όλες τις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Δερετζής εξήγησε για ποιους λόγους πωλητές και παραγωγοί διαφωνούν, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα e-καταναλωτής, στη μετατροπή των παραγωγών σε εμπόρους και στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Άγγελος Δερετζής στη Μαρία Σαμολαδά:

UPDATE 15.00

Το μεσημέρι της Παρασκευής με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της: «Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, παρά τις ανακοινώσεις για δήθεν απεργία από εκείνους που επιδιώκουν τη συνέχιση μίας σειράς στρεβλώσεων που πηγάζουν από παράγοντες με… ισόβιες συνδικαλιστικές ιδιότητες που επιλέγουν ακόμα και τώρα να διχάσουν τον κλάδο και να εκφοβίσουν τους συναδέλφους τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι το νέο σχέδιο νόμου αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο και τις υφιστάμενες μορφές άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο του υπαίθριου εμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΣΠΛΑ: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ