ΔΕΘ: Ενστάσεις και δεύτερος κύκλος αντιδράσεων στην ανάπλαση

ΔΕΘ: Ενστάσεις και δεύτερος κύκλος αντιδράσεων στην ανάπλαση
Άννη Καρολίδου

Στο δεύτερο κύκλο των αντιδράσεων πέρασαν όσοι εναντιώνονται στο σχέδιο της ΔΕΘ- Helexpo για την ανάπλαση του εκθεσιακού της κέντρου, καταθέτοντας ενστάσεις- τέσσερις τον αριθμό- στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ένα μήνα πριν βγει στον αέρα ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο Εκθεσιακό, ένας διαγωνισμός που θα τεθεί υπό την αιγίδα της UIA, κατατέθηκαν ενστάσεις για το προτεινόμενο Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής, το οποίο ΠΣΕ, σημειωτέον, είναι υποκείμενος σχεδιασμός στο πολυσυζητημένο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, που έχει πάρει προέγκριση .

Στόχος του φορέα, δηλαδή της ΔΕΘ-Helexpo, είναι, ΕΧΣ και ΠΣΕ μαζί, κι’ έχοντας τις απαιτούμενες Τεχνικές Γνωμοδοτήσεις, να πάρουν την έγκριση από το ΣτΕ ώστε η σύνθετη αυτή διαδικασία να ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο των περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Οι ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέσσερις λοιπόν ενστάσεις υποβλήθηκαν στο Δήμο, ενστάσεις που δικαιούνται να καταθέσουν οι έχοντες έννομο συμφέρον. Και ο Δήμος, ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτές, αφού πρώτα περάσει από ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η εισήγηση της Διοίκησης, όπως είπε στο GRTimes.gr ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι ο Δήμος υποστηρίζει το project της ανάπλασης και έχει έρθει σε συνεννόηση με τη ΔΕΘ- Helexpo εξασφαλίζοντας αντισταθμιστικά οφέλη για τα 14 στρέμματα των οποίων την ιδιοκτησία έχει διεκδικήσει.

Το περιεχόμενο των ενστάσεων δεν το γνωρίζουμε πλην μιας εξ’ αυτών, της ένστασης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Τα θέματα που θίγουν οι συντάκτες της ένστασης, είναι τα ίδια με εκείνα που είχαν προβάλλει στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Δηλαδή, αύξηση της δόμησης, πύκνωση του κυκλοφοριακού φόρτου, καθαίρεση κάποιων από τα παλιά περίπτερα που θεωρούν ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας (σ.σ. η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΠΟ δεν τα χαρακτήρισε νεώτερα μνημεία) και, μη ορισμός κοινόχρηστης, ενιαίας έκτασης πρασίνου.

Μετά μήνες, τον Απρίλιο του 2020 και αφού έκλεισε η διαβούλευση, το ΥΠΕΝ, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, έδωσε το πράσινο φως στο ΕΧΣ και στη ΣΜΠΕ και πλέον η όλη διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση, στην οποία και συναντά την αντίδραση που εκφράζεται με τις τέσσερις ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

Και στο σημείο αυτό, τίθεται το ερώτημα: Μήπως θα ήταν καλύτερο και ασφαλώς πιο ανώδυνο, να μείνει η Έκθεση ως έχει, με αυτό το κτιριακό αλαλούμ που κουτσοβολεύεται τόσα χρόνια; Aφού κρίθηκε ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί εκτός πόλης, ας μείνει έτσι, μιας και αμφισβητείται η ακολουθούμενη διαδικασία που είναι αυτή που ορίζει ο v.4447. Ας πάμε για χρόνια, όπως προτείνεται, με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς .

Ποια όμως είναι η κατάσταση στο εκθεσιακό; Θα μπορούσε να υπάρχει εκθεσιακό κέντρο αν το 50% της έκτασης των 176 στρεμμάτων δίνονταν ως κοινόχρηστο πράσινο; Θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση αν δεν συμπεριλαμβάνονταν και άλλες χρήσεις π.χ. η κατασκευή ξενοδοχείου;

Tι δείχνει η πραγματικότητα

Υπάρχει μία συγκεκριμένη έκταση, μία εταιρεία ανώνυμη με συγκεκριμένες δραστηριότητες και ανάγκες, κι’ ένα έργο που όσον αφορά την κύρια του δραστηριότητα, την εκθεσιακή, δεν είναι υψηλών εσόδων και αποδόσεων. Συνεπώς, για την προσέλκυση χρηματοδότησης η ΔΕΘ- Helexpo πρέπει να βρει τρόπους να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια, προφανώς εντάσσοντας στο σχέδιό της την ανέγερση ξενοδοχείου και εμπορικές χρήσεις.

Ενδιαφέρει την πόλη η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου; Θα ωφεληθεί η οικονομία της Θεσσαλονίκης από το αναπλασμένο, σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ; Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο καταφατική αφού η οικονομία της πόλης θα κερδίσει από την υπεραξία που θα προκύψει. Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση έχουν προ πολλού και επανειλημμένως δώσει οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και της βόρειας Ελλάδας, που αντλούν οφέλη από τις Εκθέσεις και τις διοργανώσεις εντός του εκθεσιακού- συνεδριακού κέντρου, κι’ οποίοι δεν αντιδρούν στην ανέγερση ξενοδοχείου, ούτε εμπορικών χώρων.

Η ΔΕΘ είναι μία ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου και είναι ιδιοκτήτης της έκτασης αυτής, με το κεντρικό Δήμο να διεκδικεί, με παλαιότερη αγωγή, περίπου 14 στρέμματα, αλλά με τη Διοίκησή του να εκφράζει ότι στηρίζει το έργο της ανάπλασης με την εφαρμογή του εργαλείου του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, που θα βάλει τάξη σε μία κεντρική περιοχή που πρέπει επιτέλους να ρυθμιστεί χωροταξικά και πολεοδομικά.

Με τις ενστάσεις επαναφέρεται στη δημόσια συζήτηση ο όρος «κοινόχρηστος», αντί αυτού του περίπου 50% που η ΔΕΘ σχεδιάζει να είναι ένας ενιαίος «ελεύθερος χώρος πρασίνου», που θα αρχίζει από το ύψος του «Βελλιδείου» θα κινείται νότια και δυτικά της έκτασης της Έκθεσης και θα φτάνει ως την συμβολή της Αγγελάκη με την Αλεξάνδρου Σβώλου. Αυτός ο «ελεύθερος χώρος πρασίνου» θα αποτελεί συνέχεια του ανοικτού πράσινου διαδρόμου που φθάνει ως την Παραλία.

«Κοινόχρηστο» συνεπάγεται αποζημίωση για τη ΔΕΘ

Αν θέλει η Πόλη, μία ομάδα πολιτών, ακόμη και το ΑΠΘ, αυτό το 50% της έκτασης, ως κοινόχρηστος χώρος, να ενταχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου (Σ/Ν Ρυθμιστικού Σχεδίου), θα πρέπει η ΔΕΘ- Helexpo A.E. να αποζημιωθεί.

«Κοινόχρηστος χώρος πρασίνου» ή «Ελεύθερος χώρος Πρασίνου»; Ας δούμε πως έγινε ο χειρισμός του 1ου προβλήτα του ΟΛΘ, για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το πώς θα οριοθετείται αυτός ο χώρος, προς τις πέριξ της ΔΕΘ οδούς, θα έχει περίφραξη, δεν θα έχει, θα έχει κάποιου τύπου διαχωριστικά που οπτικά θα λειτουργούν ως περίφραξη…..ας το λύσει ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Αυτός ο ίδιος διαγωνισμός θα δίνει τη δυνατότητα στους μελετητές, εάν μπορούν και με τους τρόπους που θα υποδεικνύουν, να εντάξουν και κάποια από υφιστάμενα περίπτερα στο σχεδιασμό τους (εννοείται πως προστατεύονται η τοξωτή νότια πύλη, ο πύργος του ΟΤΕ, το Παλαί ντε Σπορ, τα κτίρια του ΜΜΣΤ και το περίπτερο της Esso Pappas).

Η ΔΕΘ, όπως της επιτρέπει ο νόμος, έχει αρχίσει μία προσπάθεια αναβάθμισης του εκθεσιακού της κέντρου στη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας παράλληλα να κάνει προσβάσιμη στους πολίτες περίπου το 50% της έκτασης αυτής, δημιουργώντας ελεύθερους χώρους πρασίνου, που μόνο σε ορισμένες μεγάλες κλαδικές διοργανώσεις, θα τους χρησιμοποιεί.

Τα ζητήματα που θέτουν όσοι προβάλουν ενστάσεις κρίθηκαν και θα κριθούν, τελικώς, από τους αρμόδιους φορείς και όργανα και μένει να δούμε αν το σχέδιο για ένα αναπλασμένο, σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, θα υλοποιηθεί ή θα μείνει στα χαρτιά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5916/01

Πορτογαλία: Υπό πίεση τα νοσοκομεία- Ρεκόρ σχεδόν 11.000 νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4516/01

Αυστρία: Διαδηλώσεις στην Βιέννη κατά των περιοριστικών μέτρων Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3016/01

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ Διεθνή

23:1516/01

Κορωνοϊός- Ιταλία: Σταματούν οι αεροπορικές συνδέσεις με την Βραζιλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1316/01

Μήνυση Δήμου Θερμαϊκού στη ΔΕΗ – Οικογένειες χωρίς ρεύμα στον παγετό Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

23:0016/01

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

22:4516/01

Ινδονησία: Έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου (VIDEO) Διεθνή

22:3016/01

Κ. Μακεδονία: Σταμάτησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

22:1516/01

Ιστιοπλοΐα: Νέα καταγγελία για παρενόχληση Αθλητισμός ,Ελλάδα

22:0016/01

Διαμαντής Γκολιδάκης: Μήπως έχουν ξεφύγει οι εισπρακτικές; Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

21:4516/01

Στο πλευρό της Μπεκατώρου και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Αθλητισμός ,Ελλάδα

21:3016/01

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης-Πληροφορίες για ένοπλο Διεθνή

21:1516/01

ΕΑΔ: Έλεγχοι για την τήρηση της διαδικασίας εμβολιασμού σε ιδιωτικές κλινικές Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

21:0016/01

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία του Δ. Ωραιοκάστρου για την κακοκαιρία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

20:4516/01

Ασπροπρόσωπος και με τον Λέανδρο ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη (ΦΩΤΟ+VIDEO) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

20:3016/01

Σοφία Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο Αδαμόπουλος από την Ομοσπονδία Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1316/01

Αδαμόπουλος: Σεβαστείτε την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0016/01

Πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου επιχειρήσεων και για τον Φεβρουάριο Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

19:4516/01

Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες Μπεκατώρου Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

19:3016/01

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων στην ορεινή Αν.Θεσσαλονίκη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

19:1516/01

Ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν σε χερσαία περιοχή στο Πυθαγόρειο Σάμου Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0716/01

Tweet του πρωθυπουργού για την εκλογή Λάσετ Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

19:0016/01

Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Κουφοντίνας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4516/01

Ρίψεις πυραύλων σε στόχους στη θάλασσα, στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων του Ιράν Διεθνή

18:3016/01

Ψήφισμα για Μπεκατώρου: «Ο ΕΙΟ προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα» Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1516/01

Θεμιστοκλέους: Δημιουργείται μηχανισμός αναπλήρωσης ραντεβού Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:1116/01

Μπεκατώρου: Τι απαντά ο παράγοντας που κατηγορεί πως την κακοποίησε Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0416/01

Περισσότερα από 200 κρούσματα στην Αττική – Ο χάρτης της διασποράς Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:0016/01

Αυγενάκης για Μπεκατώρου: Μηδενική ανοχή και ανάγκη άμεσων αντανακλαστικών Αθλητισμός ,Πολιτική

17:4616/01

Κορωνοϊός: 20 νεκροί και 510 νέα κρούσματα σήμερα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:4516/01

Παραίτηση από τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς προς συμπαράσταση στη Μπεκατ... Αθλητισμός ,Πολιτική

17:3016/01

Θεσσαλονίκη: Αρωγός παντός καιρού η Εθελοντική Διακονία Αστέγων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:1516/01

Δένδιας: Καλοδεχούμενη για την Ελλάδα μια Τουρκία που θα προσεγγίσει την Ευρώπη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

17:1416/01

Προγνωστικά ποδοσφαίρου Σαββάτου Αθλητισμός

17:0016/01

Παρέμβαση Μητσοτάκη για Μπεκατώρου: «Καιρός να ξεριζώσουμε τη βία» Αθλητισμός ,Πολιτική

16:4516/01

Θεσ/νίκη: Αποκαθίστανται σταδιακά οι βλάβες ηλεκτροδότησης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

16:3016/01

Ο Σκωτσέζος… οδοστρωτήρας και ο Κινέζος που εκπλήσσει Αθλητισμός

16:1516/01

Πελόζι: Ποινικές διώξεις στους βουλευτές βοήθησαν τους εισβολείς Διεθνή

16:0116/01

Αποτελεσματικός απέναντι στον «Λέανδρο» ο δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

16:0016/01

Με το 2.32 της Τσέλσι και τα γκολ της Λέστερ Αθλητισμός

15:4816/01

Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν παρά το lockdown Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4516/01

Στήριξη Μαρέβας σε Μπεκατώρου: «Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής» Αθλητισμός ,Πολιτική

15:4016/01

Γαϊτάνης: Η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίσσεται ομαλά και βάσει του σχεδιασμού Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:3016/01

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών Ελλάδα

15:1716/01

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι για την επίθεση Ελλάδα ,Επικαιρότητα ,Σημαντικά

15:1516/01

Σε λειτουργία η πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr Ελλάδα ,Πολιτική

15:0416/01

«Μάχη» και στην ΠΕ Κορινθίας για ανοιχτούς δρόμους από τα χιόνια (ΦΩΤΟ/VIDEO) Ελλάδα ,Επικαιρότητα ,Θέματα GR Times

15:0016/01

Δυάδα διπλασιασμού από Ελλάδα και Ισπανία Αθλητισμός

14:5216/01

Μ. Θεμιστοκλέους: Καμία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού χαμένη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

14:4916/01

Δήμος Αριστοτέλη: Μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

14:3016/01

ΕΒΕΘ: Ικανοποίηση για το άνοιγμα των καταστημάτων Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:2116/01

«Παγωμένη» η Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:1816/01

Διακοπές ρεύματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας Θεσσαλονίκη

14:0416/01

Στο νοσοκομείο «Ελπίς» ο Βασ. Κικίλιας για το ξεκίνημα του εμβολιασμού Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

14:0016/01

Σταμπουλίδης: Δεν θα ανοίξουν κομμωτήρια και υπηρεσίες στις κόκκινες περιοχές Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:4516/01

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Στον εισαγγελέα τα δύο ανήλικα αδέρφια Ελλάδα

13:3616/01

Λιανεμπόριο: Από Δευτέρα και τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:3016/01

Πέτσας: Ανοίγουμε σταδιακά την αγορά, αλλά άλλες δραστηριότητες παραμένουν σε περιοριστ... Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1516/01

Παπαθανάσης: Χωρίς χρονικό περιορισμό οι επισκέψεις στα κομμωτήρια Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:0316/01

Ο Άρμιν Λάσετ διαδέχεται τη Μέρκελ στην προεδρία του CDU Διεθνή

13:0016/01

Πτολεμαΐδα: Σοβαρή βλάβη στην τηλεθέρμανση Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

12:4516/01

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις Ελλάδα

12:3016/01

Bitcoin: Προγραμματιστής κινδυνεύει να χάσει 220 εκατ. δολάρια Διεθνή

12:3016/01

O Tζον Σαρμπάνης σε διαδικτυακή συζήτηση του ΑCT Διεθνή ,Πολιτική

12:2116/01

Ενεργό το snow control στο «Μακεδονία»- κανονικά οι πτήσεις Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:1516/01

Κεραμέως: Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για άνοιγμα των λυκείων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:0016/01

Η ΝΔ στο ψηφιακό συνέδριο του CDU Διεθνή ,Πολιτική

11:5916/01

Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ο δήμος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκη

11:4516/01

Δήμος Δέλτα: Ανοιχτή η επαρχιακή οδός Πόντου με Σίνδο Θεσσαλονίκη

11:3016/01

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

11:1516/01

Λεωφορείο κόπηκε στα δύο – Κρεμάστηκε από γέφυρα στη Νέα Υόρκη Διεθνή

11:1016/01

Κ. Μακεδονία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Πού χρειάζεται αλυσίδες Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0416/01

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

10:4716/01

Επί ποδός για τον «Λέανδρο» ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:4516/01

Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι που κλείνουν λόγω της χιονόπτωσης Θεσσαλονίκη

10:3016/01

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Συνελήφθη αστυνομικός που κάλυπτε τους ανήλικους Ελλάδα

10:2216/01

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Έντονη χιονόπτωση και διακοπές ρεύματος (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:1516/01

«Λέανδρος»: Κλειστό τμήμα της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας – Πού χρειάζονται αλυσίδες Ελλάδα

10:0016/01

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν σήμερα για τα άτομα άνω των 85 ετών – Ποιες είναι οι οδηγίες Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:4716/01

Γεωργιάδης: Δεν ισχύει για τα κομμωτήρια το SMS των δύο ωρών Κορωνοϊός ,Πολιτική

09:3016/01

Η Πανούκλα, ο Βοκκάκιος και ο νέος Κορωνοϊός Άποψη ,Άρθρα ,Β.Ελλάδα

09:2216/01

Χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη: Ο δήμος τοποθετεί αλάτι σε κομβικά σημεία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

09:1516/01

Vegan διατροφή: Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

09:0016/01

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δανεισμός 1.600 βιβλίων με…Delivery Book Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ