Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!»

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα έμφυλης βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας και με γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους και με τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών και των προεκτάσεών τους, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessaloniki–ΚΕΔΗΘ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, στις 6.00 το απόγευμα.

Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν η διαχείριση των συναισθηματικών διαταραχών, των προβλημάτων συμπεριφοράς και των διαπροσωπικών σχέσεων, ο τρόπος αντιμετώπισης ακραίων παραβατικών συμπεριφορών και των προεκτάσεών τους καθώς και η νομική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας από τα θύματα αλλά και από τους παρατηρητές.

Την εκδήλωση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, θα χαιρετήσουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Ναταλία Βαρσάμη.

Εισηγήσεις θα απευθύνουν οι:

Κυριακή Κωφού, Ψυχολόγος, απόφοιτη Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ, μετεκπαίδευση στην κλινική ψυχοθεραπεία, MSc Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Αγωγή

Ευδοξία Καλπατσινίδου, Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, ΑΠΘ

Με αφορμή την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Έμφυλη βία. Ένα θέμα που με κάποια αφορμή έρχεται κάθε τόσο στο προσκήνιο. Έρχεται κάθε τόσο, γιατί είναι τόσο συχνή και δεν έχει εξαιρέσεις. Εμφανίζεται σε ‘φτωχούς και πλούσιους’, σε μορφωμένους και ανθρώπους με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, σε κοινωνικά καταξιωμένους και ανθρώπους που καταδικάστηκαν να ζουν στο περιθώριο. Έρχεται κάθε τόσο, γιατί έχει τόσο πολλές μορφές και τόσο πολλούς αποδέκτες. Έρχεται, γιατί στην πραγματικότητα δεν φεύγει ποτέ κι ας το μαθαίνουμε ελάχιστες φορές σε σχέση μ’ αυτές που συμβαίνει”.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται μέσω live streaming στη σελίδα του LiveMedia.gr: https://www.livemedia.gr/emfylh-via

και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ:

Facebook:
https://www.facebook.com/Europe-Direct-Thessalonikis-%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%97%CE%98-131452960368775

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCBvLHNizd12RxCE_leIKePA

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταθέτουν τις ερωτήσεις τους στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε αυτά να απαντηθούν από τους ομιλητές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top