Διαμαρτυρία από ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη: “Με εκδηλώσεις και ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα” (VIDEO)

Διαμαρτυρία από ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη: “Με εκδηλώσεις και ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα” (VIDEO)

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τον ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ΑμεΑ και συνταξιούχοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Τα μέλη της Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ), τόνισαν ότι διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία καθώς είναι χιλιάδες τα θύματα που είναι ΑμεΑ στη χώρα μας, ωστόσο, τους ονομάζουν ανθρώπους “με υποκείμενα νοσήματα”.

Σχετικά με τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρία, όπως είπε το μέλος της Συντονιστής, Στέλιος Κασιπίδης, “είναι ένα πρόγραμμα πιλοτικό το οποίο προβλέπει 1.000 προσωπικούς βοηθούς για το 2022 και άλλους 1.000 για το 2023, τη στιγμή που οι βαριά ανάπηροι είναι 600.000“, τονίζοντας ότι ουσιαστικά δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και πως “είναι ασπιρίνες μπροστά στα διογκωμένα προβλήματα των αναπήρων που εντείνονται, ειδικά τώρα με την πανδημία”.

“Έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος οι ανάπηροι. Έχουμε θρηνήσει νεκρούς. Πρόσφατα είχαμε συνάδελφο τυφλό νεκρό από κορωνοϊό 27 χρόνων. Πρέπει να παρθούν σήμερα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας. Δεν αντέχουμε πια”, υπογράμμισε.

Ο κ. Κασιπίδης κατήγγειλε στη συνέχεια ότι, πρόσφατα το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) απέλυσε τυφλή εργαζόμενη με εμπειρία στο αντικείμενό της.” Το ίδρυμα που πρέπει να μεριμνά για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των τυφλών, προτίμησε να πάρει άλλη, αρτιμελή, χωρίς εμπειρία, από τη συνάδελφό μας που πέρα από τα τυπικά και κοινωνικά προσόντα, μιλάει δύο γλώσσες, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής, κάνει μεταπτυχιακό σήμερα και παίρνει πιστοποίηση σε τρίτη γλώσσα”, τόνισε, εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των τυφλών ανθρώπων.

Ότι τα προβλήματα είναι καθημερινά στον χώρο της αναπηρίας και ότι με εκδηλώσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα, ανέφερε από τη μεριά του ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, απαριθμώντας στη συνέχεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στη χώρα μας, όπως τα ελάχιστα επιδόματα, το θέμα της προσβασιμότητας, των εμβολιασμών κατ’ οίκον και πολλές βασικές ανάγκες που δεν καλύπτονται από το κράτος.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Γενετική και τα Πρόσωπα του Αυτισμού (PODCAST)

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς παραπέμπεται ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Εκτός λειτουργίας ο υπολογιστής στο αρχείο Πολεοδομίας λόγω …κορωνοϊού  

Χρήστος Δάντης: «Ο αδερφός μου υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα»

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα τρία «όπλα» για να γιορτάσουμε Χριστούγεννα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ