Διαμαρτυρία κατοίκων για το “χωριό” της Πλ. Δικαστηρίων

Διαμαρτυρία κατοίκων για το “χωριό” της Πλ. Δικαστηρίων

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διατήρηση του “χωριού” που στήθηκε τα Χριστούγεννα στην πλατεία Δικαστηρίων πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της παραχώρησης του χώρου για τη λειτουργία αποκριάτικου χωριού, οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν και ανάρτησαν πανό, στο οποίο έγραψαν “Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων”.

Οι κάτοικοι της πλατείας Δικαστηρίων μοίρασαν στο δημοτικό συμβούλιο και ανακοίνωσή τους, στην οποία καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας “δίνει το πράσινο φως στους επιχειρηματίες να καταπατούν τον δημόσιο χώρο και να επιβάλλουν την αισθητική τους. Κι επειδή το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο δεν του το επιτρέπει, ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης, να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο”.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο δήμος θέλει να μετατρέψει την πλατεία σε ένα άθλιο εμπορικό κέντρο “χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την -ανύπαρκτη σχεδόν- παραβατικότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι εξαιτίας της εμπορικής χρήσης έχει γεμίσει η περιοχή από αστυνομικούς.

“Ναι η πλατεία χρειάζεται αναβάθμιση αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στα ζώα. Η πλατεία χρειάζεται αναβάθμιση, αλλά αυτό συνεπάγεται τη στοιχειώδη συντήρηση της παιδικής χαράς, το να γίνει πιο πράσινη όπως ήταν παλιά, να γεμίσει παγκάκια και κοινωνικές δραστηριότητες. Το κέντρο δεν έχει ανάγκη άλλη εμπορική δραστηριότητα σε έναν από τους τελευταίους δημόσιους χώρους του”, υπογραμμίζουν και ζητούν να αποσυρθούν άμεσα τα κοντέινερ, τα καρουζέλ και τα σπιτάκια – επιχειρήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top