Διαμαρτυρία μουσικών στη Θεσσαλονίκη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία μουσικών στη Θεσσαλονίκη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μουσική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες της πόλης οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, έχουν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με τα μουσικά τους όργανα στα χέρια και με τη φωνή τους, τα μέλη της Συνέλευσης Καλλιτεχνών θέλησαν να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν -ακόμα και με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων- και να τονίσουν για άλλη μια φορά, τα αιτήματά τους.

Με τη μουσική να απαγορεύεται στα καταστήματα εστίασης και με την έναρξη των συναυλιών και παραστάσεων να γίνεται με πληρότητα 50% και καθήμενους από τις 28 Μαΐου λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι συνέπειες παραμένουν δυσβάσταχτες για τους ίδιους  καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο και να μη μπορούν να εργαστούν.

«Το επίμαχο σημείο αυτή την στιγμή, είναι το άνοιγμα του πολιτισμού με τον τρόπο που ανοίγει, με το 50% πληρότητα στους χώρους συναυλιών κλπ. και ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η σημερινή διαμαρτυρία γίνεται προκειμένου να απαιτήσουμε να ανοίξουν κανονικά όλοι οι χώροι πολιτισμού, τηρώντας σαφέστατα όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Αυτή η κατάσταση ανεργίας στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, χρονίζει και κρατάει από νωρίτερα. Θέλουμε και εμείς, επιτέλους, να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα προς το ζην και αν κριθεί ότι αυτό είναι αδύνατο να υπάρχει επίδομα από το κράτος και στήριξη για όσο χρειαστεί, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μας», δήλωσε το μέλος της Συνέλευσης Καλλιτεχνών, Δημήτρης Χατζηκωνσταντινου.

Επιπλέον, αυτό που ζητούν οι καλλιτέχνες είναι να σταματήσουν οι διώξεις των μουσικών του δρόμου, καθώς, όπως λένε, αυτές έχουν ξαναρχίσει και οι συνάδελφοί τους, με διάφορες προφάσεις καταλήγουν με πρόστιμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ