Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (VIDEO)

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (VIDEO)

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και κατά των αλλαγών στις εξετάσεις για τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας, διαμαρτύρονται αυτήν την ώρα νοσοκομειακοί γιατροί, έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, αναμένεται να επιδοθεί στις ΥΠΕ, το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κατά της αιφνιδιαστικής αλλαγής του συστήματος εξετάσεων των ειδικευόμενων γιατρών.

“Ουσιαστικά η κυβέρνηση έρχεται να κατηγοριοποιήσει τους γιατρούς σε πολλές ταχύτητες, σε καλούς, λίαν καλούς και άριστους, αυτό θα εξαρτάται μόνο από μία προφορική εξέταση των δύο ωρών και θα την κουβαλάμε για όλη μας την υπόλοιπη ιατρική καριέρα” επισήμανε ο Χρήστος Καραχρήστος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να μην υλοποιηθούν αυτές αιφνιδιαστικές αλλαγές, να μην υπάρχει βαθμός στον τίτλο ειδικότητας, να μην υπάρχουν μόνο δύο εξεταστικά κέντρα για τους ειδικευόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η εξεταστική του Αυγούστου να γίνει όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά:

Για αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης που δυναμιτίζει το κλίμα στο χώρο της υγείας, έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο Θανάσης Σιούλης, μέλος του Δ.Σ της ΕΝΙΘ.

Όπως είπε o κ. Σιούλης, το συγκεκριμένο μέτρο δυστυχώς θα οδηγήσει στο περιβόητο brain drain που ταλαιπωρεί τη χώρα μας ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ο χώρος της υγείας καθώς πολλοί νέοι γιατροί θα φύγουν στο εξωτερικό, ενώ όπως είπε κάποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν είτε στο εθνικό σύστημα υγείας είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε τη δήλωσή του:


Σύμφωνα και με τον ΟΕΝΓΕ, εισάγεται από την κυβέρνηση ως παγκόσμια πρωτοτυπία ο βαθμός στον τίτλο, «την ώρα, που οι ειδικευόμενοι γιατροί ανεξαρτήτως της ειδικότητας τους, αποκόπηκαν βίαια από το επιστημονικό τους αντικείμενο και εξαναγκάστηκαν εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε ειδικευμένους γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλινικές Covid».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν πως το σύστημα των εξετάσεων αλλάζει, χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί εξεταστέα ύλη, ενώ ακυρώνεται η εξεταστική του Αυγούστου, επιτείνοντας έτσι την αγωνία των ειδικευομένων.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ απορρίπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι δεν ανέχεται καμία κατηγοριοποίηση στον τίτλο ειδικότητας και παραθέτει τα αιτήματα της που θα κατατεθούν και στο υπουργείο Υγείας:

• Όχι στον βαθμό στον τίτλο ειδικότητας και στη μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων.
• Καθορισμός ενιαίας εξεταστικής ύλης.
• Όχι στην ακύρωση της εξεταστικής του Αυγούστου, ας γίνει με την ως τώρα διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΧΕΠΑ: Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού (VIDEO)

Συγκεντρώνουν στοιχεία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων (VIDEO)

Στη Βουλή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός- Όλη η τροπολογία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top