Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ: “Βόμβα” στα θεμέλια των ΑΕΙ το νέο νομοσχέδιο (VIDEO)

Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ: “Βόμβα” στα θεμέλια των ΑΕΙ το νέο νομοσχέδιο (VIDEO)

Πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ, του ΔΙΠΑΕ, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι αντιτίθενται στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και ζητούν την ολική του απόσυρση.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Κατά του νέου νομοσχεδίου είναι Πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ, του ΔΙΠΑΕ και φοιτητικοί σύλλογοι που συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 μ.μ. το μεσημέρι της Τρίτης (5/7) έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για «ιδιωτικοποίηση» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως τονίζουν.

Επιπλέον, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά του νομοσχεδίου, της Κυβέρνησης και του Πρύτανη του ΑΠΘ.

«Ζητάμε την ολική απόσυρση του νομοσχεδίου, διότι το συγκεκριμένο είναι βόμβα στα θεμέλια της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτό που πριμοδοτεί το νομοσχέδιο , είναι το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο ενάντια στο ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο. Όταν όλες οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες θα είναι στη βάση των απαιτήσεων της αγοράς, δηλαδή με χρήματα… εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό» τόνισε με αγανάκτηση στις δηλώσεις του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΔΕΠ του ΑΠΘ, Δημήτρης Ραπτάκης.

Τέλος, στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 24ωρης απεργίας των Πανεπιστημιακών παρευρέθηκαν και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ συμπληρώνοντας πως ουσιαστικά μετατρέπουν το δωρεάν και δημόσιο Πανεπιστήμιο σε «Πανεπιστήμιο Α.Ε», δηλαδή επιχείρηση. «Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αφορά την Ανώτατη εκπαίδευση από την κρατική χρηματοδότηση και την ανεύρεση πηγών από διάφορες πόλεις, είτε εκπαιδευτικές είτε ερευνητικές υπηρεσίες σε πελάτες – φοιτητές ή πελάτες επιχειρήσεις».

Δείτε τι είπε η καθηγήτρια Μάρκετινγκ και αντιπρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου ΕΣΔΕΠ του ΔΙΠΑΕ, Αντωνία Δελησταύρου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Live η δευτερολογία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Έσβησε η φωτιά στο Κρανίδι-«Έχουμε ηρεμήσει» λέει ο δήμαρχος

Με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ορίστηκαν οι αναπληρωτές γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top