ΔΙΚΤΥΟ SOLVIT: Ενημέρωση για την επίλυση προβλημάτων πολιτών και επιχειρήσεων στην ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ SOLVIT: Ενημέρωση για την επίλυση προβλημάτων πολιτών και επιχειρήσεων στην ΕΕ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών διοργανώνει διά ζώσης εκδήλωση με τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ SOLVIT: το κατεξοχήν εργαλείο επίλυσης προβλημάτων πολιτών και επιχειρήσεων εντός της Ε.Ε.».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). Σκοπός της ίναι η παρουσίαση του Δικτύου SOLVIT και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην άρση των εμποδίων και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της Ε.Ε, λειτουργώντας ως αποτελεσματικό εργαλείο για την αξιόπιστη, ταχεία και χωρίς κόστος επίλυση προβλημάτων επιχειρήσεων και πολιτών από την παραβίαση των δικαιωμάτων τους από δημόσια αρχή άλλης χώρας εντός της Ε.Ε.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Νικόλαος Κουλοχέρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ, κ. Παναγιώτης Μενεξόπουλος.

Για τη Δήλωση Συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πατήσουν εδώ, ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων, [email protected]; τηλ. 2310-370132.

Το πρόγραμμα

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17.00 Προσέλευση – Καφές
17.15 Χαιρετισμός- Καλωσόρισμα κ. Παναγιώτης Μενεξόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ
κ. Νικόλαος Κουλοχέρης, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
17:30 κ. Σπυρίδων Παρούτης, Αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών
Τίτλος εισήγησης: «SOLVIT: Ένα αποτελεσματικό εργαλείο επίλυσης διαφορών στην Ε.Ε.»

17.50 κ. Όλγα Αναστασία Παναγιωτοπούλου, Επικεφαλής του Europe Direct Θεσσαλονίκη Τίτλος εισήγησης: «Το δίκτυο EUROPE DIRECT και οι υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες. Διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω του SOLVIT: παρουσίαση αιτημάτων»

18.00 κ. Μαγδαληνή Σελανικλή, ISO PLUS Director Regulatory Affairs & Quality Assurance, Southeast Europe, Τίτλος εισήγησης: «O ρόλος του SOLVIT στην άρση των εμποδίων διακίνησης προϊόντων στην ΕΕ: η εμπειρία της ISO PLUS»
18.15-18.30 Ενότητα ερωτήσεων- απαντήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη των 12-Διασώστης ΕΚΑΒ: Τραύμα με συμβολισμό στον φίλο του Άλκη

Όσκαρ: H Ακαδημία τίμησε την Ειρήνη Παππά και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Στο «σφυρί» για καλό σκοπό αφίσα του 63ου ΦΚΘ- Πού θα διατεθούν τα έσοδα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top