Δήμας: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δήμας: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα πρώτα εθνικά βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στην πλατφόρμα Elevate Greece και στα πλεονεκτήματα που παρέχει σε όσες επιχειρήσεις εγγραφούν στο Μητρώο της, στις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ThessINTEC αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα».

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ακόμη τη σημασία του εγχειρήματος στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση και αφορά στη «χαρτογράφηση» του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις οι οποίες εγγράφονται στο Μητρώο του Elevate Greece, της πλατφόρμας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Με βάση τις εγγραφές που έχουν ήδη γίνει διαπιστώνεται πως η πλειοψηφία των νεοφυών επιχειρήσεων δραστηριοποιείται στις βιοεπιστήμες.

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ThessINTEC υπογραμμίζοντας πως η «Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα και όλη χώρα, αλλά και για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Τέλος ο κ. Δήμας ρωτήθηκε και για τα πρώτα εθνικά βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας τα οποία θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χρίστος Δήμας στη Μαρία Σαμολαδά: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top