Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού: Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων

Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού: Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων

Σήμερα Πέμπτη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου “Βούλα Πατουλίδου” έγινε η τελετή παράδοσης 20 σύγχρονων αναπηρικών αμαξιδίων (13 ηλεκτροκίνητα και 7 αμαξίδια απλού τύπου) που παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε  δημότες και κατοίκους του Δήμου με κινητικά προβλήματα, σε μια πρωτοπόρο πανελλαδικά κοινωνική δράση που  στόχο έχει την κοινωνική ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

“Έχουμε την ικανοποίηση για δεύτερη  χρονιά να υλοποιούμε μια σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία, στέλνοντας ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας με αναπηρίες ότι δεν είναι μόνοι, ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε στο πλευρό τους! Με τη δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων που σήμερα παραδίδουμε σε 20 συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, προασπίζουμε και στηρίζουμε το  δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της συμμετοχής τους στην κοινωνία, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή” τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου  κ. Πέτρος Σούλας.

Οι 20 δικαιούχοι των αναπηρικών αμαξιδίων – οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων –  εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την κοινωνική αυτή δράση της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι για την καθημερινότητά τους η χρήση των αμαξιδίων, συμβάλλοντας στην αυτονομία και στην ανεξαρτησία των μετακινήσεων τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οδηγίες χρήσης και λειτουργίας  των αμαξιδίων και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Αννέτα Δαλαμπίρα – Πάικα παρέδωσαν στους δικαιούχους τα αναπηρικά -ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα- αμαξίδια.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ