Δήμος Καλαμαριάς: Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στις δύο περιπτώσεις ψεύτικων γάμων

Δήμος Καλαμαριάς: Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στις δύο περιπτώσεις ψεύτικων γάμων

Ο δήμος Καλαμαριάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δύο περιπτώσεις ψεύτικων γάμων με θύματα δύο γυναίκες που διαμένουν στην Καλαμαριά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του: «ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις δημοτών μας, που φέρεται ότι η οικογενειακή τους κατάσταση είναι έγγαμη, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο».

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, «και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ε.Λ.Α έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση».

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστικής απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους».

Ο δήμος Καλαμαριάς καταλήγει λέγοντας πως «θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Καλαμαριάς κάνει γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις δημοτών μας, που φέρεται ότι η οικογενειακή τους κατάσταση είναι έγγαμη, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ε.Λ.Α έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

Όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τους σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις του, ενώ από την πλευρά του Δημοτολογίου μας παρείχαμε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους.

Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Και δεύτερος ψεύτικος γάμος στην Καλαμαριά – Τί αναφέρει το θύμα (VIDEO)

Καλαμαριά: Απάτη σε βάρος 34χρονης – Εμφανιζόταν παντρεμένη με 46χρονο αλλοδαπό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top