Δύο νηπιαγωγεία θα στεγάσει το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Δύο νηπιαγωγεία θα στεγάσει το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε έξυπνες και αποδοτικές λύσεις για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης καταλήγει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ισόγειος χώρος του δημαρχιακού μεγάρου πρόκειται να αποδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους πολίτες, για να στεγάσει δύο τμήματα νηπιαγωγείων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες νέων οικογενειών που μένουν στο κέντρο της πόλης.

Η διοίκηση του δήμου κρίνει ότι η πτέρυγα του δημαρχείου που θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία των τμημάτων αυτών είναι απολύτως κατάλληλη, καθώς εξ αρχής – από το στάδιο της μελέτης του έργου κατασκευής του νέου δημαρχιακού μεγάρου – είχε σχεδιαστεί ακριβώς για τη φιλοξενία εκπαιδευτικών χρήσεων. Πρόκειται για ισόγειο και αυτόνομο χώρο με αυλή, που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ο οποίος θα διαμορφωθεί με τον καλύτερο τρόπο για την υποδοχή των μικρών μαθητών.

Οι υπηρεσίες που σήμερα στεγάζονται στην εν λόγω πτέρυγα θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους. Ανάμεσα σε αυτές είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct αλλά και τα γραφεία δύο δημοτικών παρατάξεων, για τη στέγαση των οποίων θα προετοιμαστούν άλλοι χώροι εντός του δημαρχιακού μεγάρου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ