Δήμος Θεσσαλονίκης – Κόντρα για την αναθηματική πλάκα

Δήμος Θεσσαλονίκης – Κόντρα για την αναθηματική πλάκα

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τη διοίκηση να «ξηλώσει» την αναθηματική πλάκα για την απελευθέρωση της πόλης από τις δυνάμεις κατοχής.

Την πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης και την υιοθέτησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη», Ιωάννης Νασιούλας, με το σκεπτικό ότι η πόλη δεν απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις του ΕΑΜ, όπως αναγράφεται στην πλάκα, που τοποθετήθηκε στη λεωφόρο 30ής Οκτωβρίου, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρη Ζαριανόπουλου, που αποκάλεσε τον Γιάννη Κουριαννίδη «κρυφοχρυσαυγίτη» και φασίστα.

«Παραχαράσσουν την ιστορία»

Το θέμα σχολίασε και η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα που εμείς γιορτάζαμε βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει το σκοτάδι με κάποιους που έφτασαν να αμφισβητούν τι συνέβη στην πόλη. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και πρέπει η επιτροπή μνήμης να καταδικάσει κάθε είδους τέτοια σκοταδιστική προσέγγιση. Υπάρχει φανερή διάθεση από κάποιους να παραχαράξουν την ιστορία», τόνισε και ζήτησε να ληφθούν μέτρα, ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, διαφορετικά, όπως είπε, «θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ