Διοικητής ΑΧΕΠΑ: Εν αναμονή της ΕΔΕ για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Διοικητής ΑΧΕΠΑ: Εν αναμονή της ΕΔΕ για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος μίας 24χρονης που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλαν γιατροί και νοσηλευτές στον διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη – O διοικητής του Νοσοκομείου μίλησε στο GRTimes.gr για το περιστατικό και επισήμανε ότι άμεσα θα διευκρινιστεί τί ακριβώς έχει συμβεί.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αθανασιάδη

Όπως επισημαίνει ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, μιλώντας στο GRTimes.gr, η καταγγελία δεν ήρθε από την ίδια την κοπέλα ή το οικογενειακό της περιβάλλον. Όλα ξεκίνησαν περίπου μία εβδομάδα πριν, όταν έγινε καταγγελία στον Διοικητή από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου ότι ένας φυσιοθεραπευτής παρενόχλησε σεξουαλικά μία 24χρονη που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Ωστόσο, ο διοικητής διέταξε άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να εξεταστεί αυτή η πιθανότητα και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία σε εμάς αλλά υπάρχει μία τέτοιου είδους πληροφόρηση. Το νοσοκομείο έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ, εδώ και μέρες για να διευκρινιστεί οτιδήποτε σχετικό με αυτό το γεγονός», τόνισε.

Ο κ. Παντελιάδης τονίζει ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την 24χρονη, από την στιγμή που δεν έκανε εκείνη καταγγελία στο νοσοκομείο. Σε ερώτηση για το αν η κοπέλα είναι με ειδικές ανάγκες – όπως αναφέρουν δημοσιεύματα- η απάντησή του ήταν πως δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω.

«Πρώτα ο Θεός, λίγη υπομονή και το θέμα θα διευθετηθεί», σημείωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Πρόεδρος Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: «Πρωτοφανές περιστατικό. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια»

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr και με τον Πρόεδρο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Κοροξενό Χαράλαμπο, επιβεβαιώθηκε ότι το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να έγινε από φυσιοθεραπευτή είναι πρωτοφανές για το νοσοκομείο καθώς τόσα χρόνια που ο ίδιος εργάζεται στο ΑΧΕΠΑ, δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

«Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που φέρεται ότι έκανε την σεξουαλική παρενόχληση. Δεν έχει ακουστεί στο παρελθόν κανένα αντίστοιχο  περιστατικό για το νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Κοροξενός. Μάλιστα, όπως λέει πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και  μάλιστα ο ίδιος λέει πως αμφιταλαντεύεται για το αν αληθεύει ή όχι.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και στα τόσα χρόνια που εργάζεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο κ. Κοροξενός σημείωσε πως είχε ακούσει «για ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από 33 χρόνια για κάποιον εργαζόμενο, το οποίο δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Εκτός αυτού τόσα χρόνια ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι, τουλάχιστον επίσημα».  Ωστόσο, και ο ίδιος περιμένει να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για να λάμψει η αλήθεια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ