Δωρεά ΕΕΘ: Σε χρήση η μονάδα 38 κλινών αρνητικής πίεσης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

Δωρεά ΕΕΘ: Σε χρήση η μονάδα 38 κλινών αρνητικής πίεσης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλήρως ανακαινισμένη μονάδα για ασθενείς Covid 38 κλινών εντός θαλάμων αρνητικής πίεσης του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, έργο στην ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα η δωρεά 100.000 ευρώ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Το ΕΕΘ δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχο και να μην συνδράμει οικονομικά για την στήριξη δομών που δίνουν μάχη με την πανδημία, όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει λάβει πλέον μια σημαντική «ανάσα» όσον αφορά των διαθέσιμο αριθμό κλινών για άτομα που νοσούν από κορωνοϊό, σε μια περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται τεράστια πίεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επιφύλασσαν για το ΕΕΘ, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ κ. Παναγιώτης Παντελιάδης, ο αν. καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Συμεών Μεταλλίδης και ο Διευθυντής Α΄ Παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελής Ζεμπεκάκης.

Παράδειγμα την σημαντικότητας του έργου, αποτελεί ο θάλαμος που λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα τεχνητού νεφρού για ασθενείς covid.

Παράλληλα, το έργο αυτό αποτελεί ένα κληροδότημα για τους πολίτες και την πόλη, αναβαθμίζοντας τις δομές υγείας για τα επόμενα χρόνια.

Η συνολική δαπάνη και για τις 38 κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ανήλθε στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, με το ΕΕΘ να καταβάλει μέσω δωρεάς σχεδόν το ένα τρίτο του κόστους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ