Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία-Χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία-Χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Οι σκελετοί και τα οπτικά της πρωτότυπης καμπάνιας “Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία” του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, θα ταξιδέψουν για 2η φορά, μέσα από την ιεραποστολική δράση, από τη Θεσσαλονίκη σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή σοβαρά διαθλαστικά σφάλματα.

Σε αυτή τη δράση, καθοριστική ήταν και η συνεισφορά των μαθητών της Β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ταξινόμησαν τους σκελετούς και πραγματοποίησαν μια σειρά από ειδικές μετρήσεις στον μεγάλο όγκο των γυαλιών οράσεως που είχαν συγκεντρωθεί, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Ophthalmica.

Εκεί ήταν, ακόμη μια φορά, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπο τον κ. Βρακά, για την παραλαβή και αποστολή του υλικού σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν τις γνωστές σε όλους διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό) αλλά και επίπεδα χαμηλής όρασης.

Το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής τα τελευταία έτη αποτελεί αναμφισβήτητα τον κινητήριο μοχλό και την ελπίδα για την βελτιστοποίηση των αληθινά δύσκολων συνθηκών που βιώνουν συνάνθρωποι μας και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες στην Αφρικανική ήπειρο και όχι μόνο.

“Χάρη στην συγκινητική προσφορά του κοινού, που έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, η ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica μπορεί να εγγυηθεί ότι η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί δυναμικά, με τον αριθμό των γυαλιών και των σκελετών να αυξάνεται καθημερινά. Ας παραμείνουμε όλοι μαζί μια δυνατή ομάδα και ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο καλύτερα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βρακά από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης γι’ αυτή τη ξεχωριστή πρωτοβουλία”, δήλωσε ο οφθαλμίατρος χειρουργός Ζάχος Ζαχαριάδης MD, DO, υπεύθυνος του τμήματος Διαθλαστικής Χειρουργικής του Ινστιτούτου Ophthalmica.

Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica υπάρχουν οργανωμένα stands, όπου ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν τα γυαλιά ή τους σκελετούς τους, είτε γιατί έχουν αλλάξει συνταγή, είτε γιατί έχουν υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με laser, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνουν ότι δεν τα χρειάζονται μελλοντικά.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ινστιτούτο Ophthalmica

Κεντρική μονάδα:Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία Τ.Κ. 54 655  Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 263063, 2310 413131

Fax. 2310 279362

Παράρτημα κέντρου πόλης:Αγ. Σοφίας 40 Τ.Κ. 54 622

Τηλ. 2310 251501, 2310 286838

Fax. 2310 286974

E-mail:[email protected]

Web:www.ophthalmica.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top