Δρ. Τσαβλής: Δεν παραιτούμαι για τα εμβόλια

Δρ. Τσαβλής: Δεν παραιτούμαι για τα εμβόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής μετά τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογή νέου προέδρου.

Πίσω από την απόφαση του δημάρχου. Κ. Ζέρβα κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, είπε ο κ. Τσαβλής.

Ο δήμαρχος ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου στο δημαρχιακό μέγαρο, συμπλήρωσε.

«Δεν εμβολιάστηκαν ο ίδιος αλλά δύο συγγενικά μου πρόσωπα » ανέφερε επιρρίπτοντας ευθύνες στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την τύχη των εμβολίων που περίσσεψαν, εκείνη την ημέρα, μετά το τέλος των εμβολιασμών.

«Κάναμε αγώνα για να φωνάξουμε άτομα να εμβολιαστούν εκτός σειράς όπως προβλέπεται, αν το επιθυμούν, αν κινδυνεύουν να πεταχτούν εμβόλια. Καλέσαμε υγειονομικούς μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν. Εμβολιάσαμε κάποιους συνοδούς και καταλήξαμε και σε συγγενικά μας πρόσωπα. Σώσαμε 12 από τα 17 εμβόλια που περίσσεψαν. Δεν είναι ακριβή αυτά που λένε ότι παραπέμφθηκαν σειρές. Δεν βλέπω πουθενά καμία ανηθικότητα και παρανομία όταν καλούν από το υπουργείο Υγείας να μην χαθεί καμία δόση» σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακριτίδου στο GRTimes: Εμβολιάστηκα γιατί θα καταστρεφόταν η δόση

Ο κ. Τσαβλής δήλωσε τα εξής:

«Από την πλευρά μου προέταξα την επιστημονική μου ιατρική ειδικότητα και το ύφος μου και άλλες σκοπιμότητες και ίντριγκες.

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για τη διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων, πίσω λοιπόν από την απόφαση του δημάρχου κρύβονται προφανώς άλλες σκοπιμότητες, εκθέτει ανθρώπους και δράσεις ανθρώπων χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια.

Από ότι φαίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό η παρουσία μου στο αξίωμα του προέδρου χαλάει τα σχέδια κάποιων ανθρώπων μέσα στο Δημαρχείο και δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ υποχρεωμένος να δώσω λόγο σε αυτούς, διότι αυτοί που με εξέλεξαν είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και σε αυτούς οφείλω πάντα να κοιτάω κατάματα και να τους λέω την αλήθεια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να προβάλω παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο έχω εκλεγεί τόσο από τους συμπολίτες μου όσο και από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και αφήνω το δήμαρχο να προβεί στις ενέργειες που ανακοίνωσε και να με αφαιρέσει με την ψήφο των συναδέλφων και συνοδοιπόρων στον αγώνα για την εκλογή του από τη δημοτική ομάδα».

«Θεωρώ ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου στο δημαρχιακό μέγαρο. Δεν γνωρίζω τον λόγο είναι άγνωστος, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο.

Ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και τον ενάμιση χρόνο, δεν ήμουνα πρόεδρος της παράταξης του  δημάρχου, αγκάλιασα την αντιπολίτευση, αγκάλιασα την συμπολίτευση. Θεωρώ ότι ήμουν δίκαιος και άφηνα χρόνο να μιλάει ο καθένας και ίσως αυτό ενόχλησε, μπορεί να ενόχλησε και ότι τον χρόνο αυτό που πέρασε στην πανδημία ξετυλίχτηκε η επιστημονική μου ιδιότητα και κάλυψα πάρα πολύ τον δήμο, με αποτέλεσμα να προβληθώ πολύ και ίσως αυτό να ενόχλησε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ