Δύο διαμαρτυρίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο διαμαρτυρίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους βγαίνουν για ακόμη μία φορά φοιτητές, καθώς και εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πανεπιστημιακή αστυνόμευση αλλά και την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί  μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), επί της Εγνατίας 81.  Ζητούν μέτρα για προστασία του εισοδήματός τους και για τη διασφάλιση της υγείας τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Στη συνέχεια, στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο σε ένδειξη συμπαράστασης για τους ντελιβεράδες με αφορμή την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο. Να σημειωθεί ότι αύριο, στις 11 πμ θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ και θα ακολουθήσει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου,

Υπενθυμίζεται ότι χτες σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου και κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ , ενώ η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε και ένα περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο κατέγραψε το GRTimes.gr.

(φωτογραφία από τη χτεσινή κινητοποίηση)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top