Ε. Κασελάκη (EY Ελλάδος): Εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή νεότερων μελών μιας οικογένειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της οικογενειακής επιχείρησης

Ε. Κασελάκη (EY Ελλάδος): Εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή νεότερων μελών μιας οικογένειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της οικογενειακής επιχείρησης

Στο 3rd Family Business Conference, στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “THE MET”, η κ. Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικεφαλής Ιδιωτικού Τομέα της ΕΥ Ελλάδος, στην ομιλία της, αναφερόμενη σε στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Family Business Index, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις 500 μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δείκτη παγκοσμίως, το 20% αυτών, έχει κάποιο νεαρότερο μέλος της οικογένειας, το οποίο είναι σε ηλικία γύρω στα 40 ή και νεότερο τουλάχιστον σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό έχει εξαιρετική σημασία για τις επιχειρήσεις και επιδιώκεται, γιατί η νέα γενιά έχει και ευαισθησίες βιώσιμης ανάπτυξης και μπορεί να καταλάβει και να επιτύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το ζητούμενο του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων, αλλά και να καταλάβει και να οσμωθεί καλύτερα για το ποιες είναι οι ραγδαία μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και του προσωπικού των εταιριών. Ενώ αναφέρθηκε και στις τρεις κύριες περιοχής εστίασης των οικογενειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως, μετά την πανδημία, οι οποίες είναι:

1. Η διακυβέρνηση, η στρατηγική και η λειτουργία (operations),

2. η διατήρηση της φήμης και της ανθεκτικότητάς τους και

3. η συνεχής διεθνής επέκταση. Στη συνέχεια, στην ενότητα Διασχίζοντας τα σύνορα: προκλήσεις & ευκαιρίες για τις οικογενειακές επιχειρήσεις ο κ. Νίκος Μπρης, Director, Επικεφαλής Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, κατά την εισαγωγή του, στάθηκε στην ανάγκη της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Ο κ. Μπρης τόνισε ότι παρά τη διαχρονικά χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων πέρα από τα ελληνικά σύνορα, τα τελευταία χρόνια αρκετές έχουν επιτύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη με όπλο τις εξαγωγές. Για να πάνε στο επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Μπρη, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου, εστιάζοντας και σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης, καθώς και στη μεγέθυνσή τους για την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας – κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταγωνιστούν παγκοσμίως και να πρωταγωνιστήσουν σε μία μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά.

Το 3rd Family Business Conference τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής

Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI), ενώ αποκλειστικοί χρυσοί χορηγοί του είναι η Alpha Bank και η EY Ελλάδος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο της σειράς “3rd Family Business Conference – Towards a sustainable future” και ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και διαχείρισή τους.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου (αλφαβητικά): Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Bankwars.gr, BnB Daily, Euro2day.gr, FnB Daily, Grtimes.gr, Insider.gr, Mikrometoxos.gr, Mononews.gr, Theceo.gr.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεντετάκος: Η Alpha Bank εταίρος των παραδοσιακών δυνάμεων της οικονομίας που έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα

Παπαθανάσης: Μέσα σε 60 μέρες η υπαγωγή των ΜΜΕ στον Αναπτυξιακό Νόμο

Η Μ. Καζαδέλλη για το 3rd Family Business Conference (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Π. Χατζηγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΑ Αττικής: Η ΕΔΑ Αττικής συνέχισε απρόσκοπτα τις επενδύσεις και εν μέσω πανδημίας (VIDEO)

Η Μ. Συρεγγέλα για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γεωργαντάς: Αναγκαίο μέτρο η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60

Θεσσαλονίκη: Κλαδί έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο λόγω του αέρα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Καθάρισε την παραλία ο δήμος από τα καλάμια και τα σκουπίδια (VIDEO)

Πρωτοφανές θέαμα στη Θεσσαλονίκη: “Βουνό” από καλάμια και σκουπίδια στην παραλία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καπραβέλος: «Το πέμπτο κύμα πανδημίας θα είναι χειρότερο εάν δεν παρθούν μέτρα» (VIDEO) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ