ΕΑΥΘ για χθεσινά επεισόδια: “Μας κάνατε υπερήφανους – Οι μολότοφ σκοτώνουν”

ΕΑΥΘ για χθεσινά επεισόδια: “Μας κάνατε υπερήφανους – Οι μολότοφ σκοτώνουν”

“Η χθεσινή εικόνα των Αστυνομικών να σβήνουν τη φωτιά που προκάλεσε μια βόμβα μολότοφ σε διαδηλωτή, τη στιγμή που και οι ίδιοι καίγονταν, είναι απόδειξη και συνάμα τεράστιος συμβολισμός για την θέση και στάση των Ελλήνων Αστυνομικών απέναντι στην κοινωνία”, δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση, για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, προχώρησε η Ε.Α.Υ.Θ, δηλώνοντας περήφανη για τη στάση των αστυνομικών που προσπάθησαν να σβήσουν διαδηλωτή που καιγόταν, ενώ είχαν τυλιχτεί και οι ίδιοι στις φλόγες.

“Η αίσθηση καθήκοντος και η παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπο είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες για το αστυνομικό προσωπικό, ακόμα κι αν η πρόθεση του βοηθούμενου ήταν να βλάψει άνθρωπο ή να προκαλέσει καταστροφές. Ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, καθώς ανέδειξε χρόνια προβλήματα και παθογένειες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο αστυνομικό έργο και τον ρόλο που έχει αποδοθεί στον Έλληνα Αστυνομικό από την Πολιτεία.”

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι, “Η απόγνωση του διαδηλωτή την στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τη φωτιά επιβεβαιώνει ότι η μολότοφ δεν είναι παιχνίδι στα χέρια νεαρών, αλλά φονικό όπλο. Πρέπει να παρθεί η γενναία απόφαση που θα θέτει τους παραβάτες προ των ευθυνών τους, δρώντας αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους. Διαφορετικά, όσο το σύστημα χαϊδεύει τους ταραχοποιούς και η Αστυνομία έχει ρόλο θεατή, είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τις ίδιες σκηνές βίας και καταστροφών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ