ΕΑΥΘ: «Καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους νοσούν από Covid-19»

ΕΑΥΘ: «Καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους νοσούν από Covid-19»

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με την οποία εκφράζει την ανάγκη χορήγησης διευκολυντικής ειδικής άδειας σε όλους τους γονείς Αστυνομικούς λόγω νόσησης του τέκνου τους από Covid-19.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει κορυφωθεί και η πανδημία έχει περάσει σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της, σήμερα ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων και χιλιάδες μαθητές συρρέουν από το πρωί στις αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, ήδη έχουν ανιχνευτεί περίπου 15.000 κρούσματα μέσω των self-test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα θρανία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα, ανάμεσα τους και πολλά τέκνα Αστυνομικών.

Η εν λόγω εξέλιξη ανέδειξε το κενό της νομοθεσίας που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, καθώς πλέον δεν προβλέπεται η χρήση διευκολυντικής ειδικής άδειας σε όλους τους γονείς λόγω νόσησης του τέκνου τους από Covid-19, όπως ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, οι πλήρως εμβολιασμένοι γονείς ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, εφόσον έρθουν σε επαφή με κρούσμα, δεν τίθενται σε καραντίνα και προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι γονείς τίθενται σε καραντίνα κι εμμέσως διευκολύνονται να φροντίσουν το παιδί τους. Η διαφορετική αντιμετώπιση των εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό τους ή όχι, έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθά στη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Επίσης, όταν οι γονείς δε δύνανται να φροντίσουν το παιδί τους, την ευθύνη της φροντίδας του αναλαμβάνουν συνήθως οι παππούδες – γιαγιάδες. Αν αναλογιστούμε ότι τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τους διαφυλάξει από την έμμεση έκθεσή τους στον ιό.

Από την άλλη, δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι πολλοί Αστυνομικοί που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους ή δεν έχουν τη δυνατότητα φροντίδας των τέκνων τους από τρίτο πρόσωπο, θα εξαναγκαστούν να αφήσουν το παιδί τους που νοσεί από Covid-19 στο σπίτι, χωρίς καμία επίβλεψη ή φροντίδα, με όσους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την υγεία και την ασφάλειά του.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ο Covid-19 δεν κάνει εξαιρέσεις και έχει αποδειχθεί ότι η βαριά νόσηση μπορεί να πλήξει από μικρά παιδιά μέχρι υπερήλικες, οι εργαζόμενοι γονείς δεν πρέπει να γίνουν ένας κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης και γι’αυτό η Πολιτεία οφείλει να τους διευκολύνει όλους ανεξαιρέτως για τη φροντίδα των τέκνων τους.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε να μεσολαβήσετε ώστε οι διατάξεις του άρθρου 16 Ν.4722/2020 να ισχύσουν και για το αστυνομικό προσωπικό. Στόχος μας είναι αφενός να προστατευτούν οι Έλληνες Αστυνομικοί και οικογένειές τους και αφετέρου να αποτραπεί εγκαίρως μια απειλή για τη δημόσια υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“ΘΕΟΝΗ”: Επένδυση 10 εκατ € σε νέα γραμμή παραγωγής

Κορωνοϊός: Ελάχιστο το ποσοστό των ψευδώς θετικών rapid test, αποδεικνύει μελέτη στον Καναδά

Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελληνική Αστυνομία

Κιλκίς-Κορωνοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοτική σύμβουλο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα

Ιταλία-Κορωνοϊός: Σε ισχύ από σήμερα το σούπερ πράσινο πάσο-Τί σημαίνει για τους ανεμβολίαστους

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top