ΕΕΘ: Στην “Εγνατία Οδό ΑΕ”, για τα διόδια Λαγκαδά

ΕΕΘ: Στην “Εγνατία Οδό ΑΕ”, για τα διόδια Λαγκαδά

Με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρίας, τέθηκαν από πλευράς διοίκησης του Ε.Ε.Θ. τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά.

Το ΕΕΘ εκπροσώπησαν, η Α΄Αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο Γενικός  Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο κ. Ηρακλής Ρόντσης μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα. Μαρία Σιδηροπούλου υποδιευθύντρια διοδίων,

Η κ. Γρανούζη – Γεωργιάδου η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με δυο επιχειρήσεις στον Δήμο Λαγκαδά μετέφερε την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει η ίδια ως επιχειρηματίας με τη τεράστια αναμονή στις ουρές που δημιουργούνται, δηλώνοντας πως με την λειτουργία των διοδίων περιθωριοποιείται ο τοπικός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τον μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που έχει προκύψει.

Ο κ. Θεοτόκης παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Λαγκαδά – Σερρών, αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που συναντούν καθημερινά οι επαγγελματίες του Λαγκαδά, οι οποίες σημαίνουν για τους ίδιους μεγάλη ταλαιπωρία, χαμένες εργατοώρες, συν επιπλέον κόστος.

Από την πλευρά του ο κ Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση παραχώρησης.

Η κ. Σιδηροπούλου ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το ΕΕΘ το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ,  αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναπροσαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ