ΕΕΘ: Τιμή στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

ΕΕΘ: Τιμή στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν ξεχνά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου , όπως δεν ξεχνά και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Έχουν περάσει 102 χρόνια από τις 19 Μαΐου 1919, της πιο μαύρης και αιματηρής «σελίδας» στην ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, που γνώρισαν την γενοκτονία από τους Νεότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης «σήμερα είναι ημέρα μνήμης και ημέρα πένθους για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που βρήκαν μαζικό θάνατο. Ωστόσο, έχουν περάσει 102 χρόνια και ακόμη οι ψυχές τους δεν έχουν ησυχάσει και οι οικογένειες τους δεν έχουν δικαιωθεί. Μια δικαίωση που θα έρθει με την παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της προσπάθειας αφανισμού τους από τους Τούρκους».

Το ΕΕΘ δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Οφείλουμε σε όσους έχυσαν το αίμα τους, να συνεχίζουμε τον αγώνα για την δικαίωση τους από την ιστορία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ