ΕΕΘ: Τζιτζικώστας – Καλαφάτης μοιράστηκαν το φλουρί της βασιλόπιτας

ΕΕΘ: Τζιτζικώστας – Καλαφάτης μοιράστηκαν το φλουρί της βασιλόπιτας

Η πρώτη κοπή βασιλόπιτας μέσω διαδικτύου έγινε το πρωί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, «έχουμε αυτήν την παράξενη εκδήλωση καθώς είναι η πρώτη φορά που κόβουμε την ετήσια βασιλόπιττα μας μέσω διαδικτύου και όχι με μία λαμπρή εκδήλωση παρουσία εκλεκτών φίλων και πολλών προσκεκλημένων όπως έχουμε συνηθίσει να την διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Ζορπίδης έκανε έναν μικρό απολογισμό της «παράξενης χρονιάς που έφυγε», σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτήν το επιμελητήριο μας, έγινε το πρώτο επιμελητήριο της χώρας που κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνει ηλεκτρονικές όλες του τις συναλλαγές ούτως ώστε κανένα μέλος του να μη χρειάζεται να προσέρχεται αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις του για να ολοκληρώσει την οποιαδήποτε διαδικασία και συναλλαγή».

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στο στόχο «να σταθεί το ΕΕΘ με αποφασιστικό τρόπο στο πλευρό των μελών του παρέχοντας σημαντικές βοήθειες αλλά και στήριξη. Αυτό επιχειρήσαμε να το κάνουμε με δύο τρόπους: με την παροχή έγκυρης ενημέρωσης στα μέλη μας για κάθε εξέλιξη αλλά και με πίεση προς την κυβέρνηση.

Ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είμαι εξαιρετικά υπερήφανος καθώς γνωρίζω ότι δεν έχει μείνει καμία απορία ή προβληματισμός αναπάντητος από τους συνεργάτες μας αλλά και τις θεματικές επιτροπές μας.

Με βάση αυτήν την προεργασία το επιμελητήριο μας έπαιξε το ρόλο του: δηλαδή το ρόλο αυτού που δίνει συμβουλές στην κυβέρνηση».

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε επίσης στις εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών που έγιναν μέσω Διαδικτύου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών της.

Αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις εξωστρέφειας που πρώτο έτρεξε το ΕΕΘ (καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών μέσω ΜΜΕ, την εβδομαδιαία εκπομπή στο TV-100, δημοσκόπηση και άλλα).

«Παράλληλα προκειμένου να τονίσουμε τον κοινωνικό μας ρόλο κάναμε μία μεγάλη δωρεά στο ΑΧΕΠΑ για τη νέα Μονάδα Λοιμώξεων, ενώ ενισχύσαμε τόσο το Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και άλλους περιφερειακούς δήμους για να κάνουν καλύτερους χριστουγεννιάτικους στολισμούς» είπε ο κ. Ζορπίδης.

Τέλος αναφέρθηκε στη δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια» με τα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό στα μέλη. «Η δράση αυτή που παρουσιάζει πολύ μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θέρμη, τη Σίνδο, το Λαγκαδά και τις επόμενες ημέρες την Καλαμαριά τον Εύοσμο και το Ωραιόκαστρο.

Πιστεύουμε ότι με τη δράση αυτή βοηθούμε σημαντικά τα μέλη μας παρέχοντας τους μία δωρεάν υπηρεσία η οποία είναι εξαιρετικά πολύτιμη τις ημέρες που ζούμε.

Και δεν είναι καθόλου ασήμαντο ότι όλα τα τεστ τα οποία διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της δράσης είναι αρνητικά», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παραστεί και να χαιρετίσει την πρώτη διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας της ζωής του, όπως είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε σε όλους το 2021 να είναι μία χρονιά προόδου και ευημερίας.

«Πιστεύω ότι ακόμη και πολλοί από εσάς βρήκατε τις αποφάσεις που λάβαμε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου προωθημένες, ενώ  είμαι βέβαιος ότι πολλοί δεν τις περίμεναν», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και προχώρησε σε δύο ειδήσεις:

Τα ωφελήματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν παρά το αυριανό άνοιγμα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικό άνοιγμα της Αγοράς.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο το οποίο θα συζητήσει με τα Επιμελητήρια και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς για τα χρέη των επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω Καραντίνας, καθώς, γνωρίζει ότι αυτό θα είναι το σοβαρό θέμα της επόμενης ημέρας, είπε ο Υπουργός.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Την είδηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει νέο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής», μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο, έδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Όπως είπε, το περίπου ένα-τρίτο των περίπου 20.000 επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση χρηματοδοτούνται από το πρώτο πρόγραμμα, που αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΠΚΜ και ευτυχώς ακολουθήθηκε και από άλλες περιφέρειες.

«Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν είχαμε την κυβέρνηση να παίρνει έγκαιρα και σωστά μέτρα η ζημιά από την Πανδημία τόσο στο υγειονομικό κομμάτι όσο και σε αυτό της Αγοράς θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Θα μετρούσαμε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος πρόσθεσε ότι με το ΕΕΘ συνεργάζεται υποδειγματικά και για το λόγο αυτό, αλλά και για το γεγονός ότι σε πολλές δράσεις του είναι πρωτοποριακό επαίνεσε τη διοίκηση του.

Ο Σταύρος Καλαφάτης

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η πρώτη του δημόσια εμφάνιση από το νέο του θώκο, γίνεται στο οικείο γι’ αυτόν περιβάλλον του ΕΕΘ.

«Να είστε βέβαιοι ότι θα ακούσω και θα μεταφέρω τη φωνή σας όπου χρειάζεται», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί επεκτείνοντας μέτρα που ισχύουν και θεσπίζοντας νέες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο και εφικτό. Έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία και η απασχόληση. Και όλοι μαζί να πάρουμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάτασης».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε «είναι δύσκολο το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς παρατείνεται η πανδημία. Σταδιακά, ωστόσο  η υγειονομική κρίση  θα ξεπεραστεί και η οικονομία -που τώρα μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο- θα αρχίσει ν΄απελευθερώνεται. Και οι χαμένοι του ΄20, θα είναι οι νικητές του ‘21».

Ο Κων. Ζέρβας

«Εύχομαι και ελπίζω το 2021 να είναι ένα καλύτερο έτος για όλους. Ό,τι μας στέρησε το 2020 , να μας το δώσει το νέο έτος με τόκο», τόνισε χαιρετίζοντας την εκδήλωση της κοπής πίτας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που θέλησε να υπενθυμίσει «τις άριστες σχέσεις που έχουμε αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα».

«Δήμος Θεσσαλονίκης και ΕΕΘ είναι δύο θεσμοί της πόλης που οφείλουν ούτως ή άλλως να συνεργάζονται για το κοινό καλό. Πόσο δε μάλλον σήμερα που έχουμε μπροστά μας δρόμο ανηφορικό», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, που δήλωσε χαρούμενος καθώς είναι και ο ίδιος μέλος του ΕΕΘ, ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι, και ότι εντός της χρονιάς θα υπάρχει ανάδοχος για το σημαντικό έργο της Αγοράς.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στο πλευρό σας, σε κάθε δίκαιο και δικαιολογημένο αίτημα» σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι τυχεροί!

Το φλουρί της μεγάλης πίτσας βρέθηκε ανάμεσα στα κομμάτια του Στ. Καλαφάτη και του Απ. Τζιτζικώστα, κάτι που και οι δύο χαρακτήρισαν καλό οιωνό για τη συνεργασία τους.

Το φλουρί των μελών του ΔΣ και των θεματικών επιτροπών έπεσε (με κλήρωση) στον κ. Στέλιος Συμεωνίδη και αυτό των υπαλλήλων στην κ. Μαρία Μπαξεβάνη.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ