Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, παρουσία Μενδώνη

Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, παρουσία Μενδώνη

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, η οποία αφηγείται τη σημαντικότερη παγκόσμια ιστορία, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μοναδική και παγκόσμιας εμβέλειας συλλογή Ολυμπιακών τεκμηρίων του Μουσείου, το αρχειακό υλικό, καθώς και πλήθος νέων διαδραστικών εφαρμογών και τρισδιάστατων ψηφιακών απεικονίσεων ζωντανεύουν την ιστορία των Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Δ.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος, αποδίδοντας φόρο τιμής στο 20ετές έργο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή, τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταλαμπάδευση της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Η τέλεση των εγκαινίων, παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από τους καθ’ύλην αρμόδιους για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, υπογραμμίζει την υψίστης σημασίας προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελεί το πρώτο Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το οποίο αποτελεί ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 820.000 μαθητές.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Τιμητικής Βράβευσης Μελών της ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στην οποία θα τιμηθούν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες του Τόκιο 2021, αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου.

Το “παρών” στην εκδήλωση θα δώσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, του επιχειρηματικού κόσμου και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας σταθερά το έργο διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και των αρχών του “Ευ Αγωνίζεσθαι”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα προσέλευσης αυστηρά 19.00-19.30

Απαραίτητη η επιβεβαίωση παρουσίας είτε στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση είτε στο 2310 96 85 31

Κατά την είσοδο στο Μουσείο, είναι απαραίτητη η επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης τελευταίου 6μήνου.

Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στο Μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν σήμερα Δευτέρα, rapid test

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο

“Μηχανική Περιβάλλοντος”: Νέα επένδυση στο διατηρητέο της Βασ. Ηρακλείου 43

e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από σήμερα

Παρεμβάσεις με δυναμικό χαρακτήρα εφόσον χρειαστεί και τους πρώτους μήνες του 2022

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top