Εικόνες της Θεσσαλονίκης του ’80 κοσμούν τα στέγαστρα του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Εικόνες της Θεσσαλονίκης του ’80 κοσμούν τα στέγαστρα του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Έλενα Καραβασίλη

Όπως φαίνεται, η συνεργασία δήμου Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ ξεκίνησε με το… δεξί, ενόψει και των εγκαινίων της Έκθεσης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπου 100 στέγαστρα, σε κεντρικά σημεία του δήμου, τοποθετούνται υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν την Θεσσαλονίκη, από τη δεκαετία του 1910 μέχρι και του 1980. Πρόκειται για αρχειακό υλικό της Διεθνούς Έκθεσης και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO.

Στις στάσεις έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται αρχειακές φωτογραφίες που απεικονίζουν τη Θεσσαλονίκη, μετά από αξιολόγηση του αρχείου του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχθηκε να συμβάλλει σε αυτήν τη δράση.

Η συντήρηση και ο καθαρισμός των στάσεων πραγματοποιείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ την χρηματοδότηση της εκτύπωσης των φωτογραφιών ανέλαβε εξολοκλήρου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με μηδενική επιβάρυνση για τους δημότες, αλλάζει η εικόνα των στάσεων, ενώ μετά το πέρας της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός προκειμένου η συντήρηση των στάσεων να δοθεί σε ανάδοχο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top