Εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο οικόπεδο – χωματερή

Εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο οικόπεδο – χωματερή

Βάσει δημοσιευμάτων του GRTtimes η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του περιστατικού που καταγράφηκε στην περιοχή Ευόσμου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικόπεδο- χωματερή του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου. Τις φλόγες κατέσβεσαν πυροσβέστες ,το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα του GRTimes, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης αναμένεται να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα του εμπρησμού και της ρύπανσης περιβάλλοντος.

Η περαιτέρω έρευνα η οποία θα διεξαχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δύο σκέλη: Το ζητούμενο είναι να διακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και δεύτερον πως μετατράπηκε σε χωματερή το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Ευόσμου.

Όπως αποκάλυψε το GRTimes.gr, η Πυροσβεστική, έχει ήδη καλέσει για εξηγήσεις αιρετούς εκπροσώπους του δήμου στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας και ο σχετικός φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το συγκεκριμένο οικόπεδο, δεν είχε καθαριστεί από την άγρια βλάστηση ενώ χρησιμοποιούταν από τον ίδιο τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για την απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων, αλλά και ξερών κλαδιών, στα οποία φέρεται ότι οφείλεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε εικόνα από την πυρκαγιά στον Εύοσμο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ