Έκαναν τις διαρρήξεις… επάγγελμα- Λεία 60.000 ευρώ σε 20 μέρες! (ΦΩΤΟ)

Έκαναν τις διαρρήξεις… επάγγελμα- Λεία 60.000 ευρώ σε 20 μέρες! (ΦΩΤΟ)

Σπίτια και… πινακίδες αυτοκινήτων είχαν βάλει στο στόχαστρο διαρρήκτες από τη Θεσσαλονίκη, δρώντας μάλιστα και εκτός νομού και απλώνοντας τη δράση τους μέχρι τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα Ρομά που έχουν στενές οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.

Ειδικότερα, εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών και κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά εμπλεκόμενοι στις διαρρήξεις, ηλικίας 24 έως 32 ετών (6 άντρες – 1 γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έξι εκ των συλληφθέντων, τουλάχιστον από την 24-10-2020 έως και την 13-11-2020, συγκρότησαν τη σπείρα κάνοντας τη διάρρηξη… επάγγελμα. Μάλιστα δρούσαν με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους που εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία συνδέονται, κατά περίπτωση, με άμεσες και στενές οικογενειακές σχέσεις, ενέχονται σε δεκαεννέα 19 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών με λεία κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, καθώς και σε πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Σύστημα… αντιπαρακολούθησης!

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

• Η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους χρησιμοποιώντας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που τους παρείχαν δύο εκ των συλληφθέντων (ένα ιδιοκτησίας 25χρονης – μέλους της οργάνωσης και το δεύτερο του 29χρονου – συνεργού), στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές.

• Η στάθμευση ενός εκ των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων μακριά από τους τόπους κατοικίας τους και μεταξύ άλλων σταθμευμένων αυτοκινήτων, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας, προκειμένου να μη συσχετίζεται γεωγραφικά με τα σημεία διαμονής τους ή εκδήλωσης των δραστηριοτήτων τους, αλλά και να έχουν όλα τα μέλη εύκολη πρόσβαση και

• η μετάβαση στο όχημα με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (13-11-2020) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις περιοχές των Υψωμάτων Διαβατών, Ευόσμου και Ευκαρπίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τόσο τα μέλη της οργάνωσης, όσο και ο συνεργός τους.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους, καθώς κι ένα  ακόμη όχημα με το οποίο προσέγγιζαν το χώρο στάθμευσης στην Ευκαρπία, ενώ από σπίτια, καθώς και από χώρους των ανωτέρω προαναφερόμενων κατασχέθηκαν:

• 16 κινητά τηλέφωνα,
• Κοσμήματα και ρολόγια χειρός,
• μία παιχνιδομηχανή
• Το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και
• Διάφορα είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των περίπου 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ