Έκκληση μάνας νταλικέρη: Φέρτε πίσω τα παιδιά μας!

Έκκληση μάνας νταλικέρη: Φέρτε πίσω τα παιδιά μας!

Για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι 13 εγκλωβισμένοι Έλληνες οδηγοί φορτηγών, στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ μίλησαν σήμερα οι συγγενείς τους στη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

Οι συγγενείς, φίλοί και συνάδελφοι των οδηγών πού βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον 12 μέρες ακινητοποιημένοι, έκαναν λόγο για κατάσταση ομηρίας με την οποία οι τούρκικες αρχές ενδεχομένως προσπαθούν να προκαλέσουν την Ελλάδα.

Όπως είπαν, οι οδηγοί πλέον δεν έχουν τροφή και ρούχα ενώ κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν θέματα υγείας και τους τελειώνουν τα φάρμακα.

Την ίδια στιγμή όλο αυτό το διάστημα αιμορραγούν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους καθώς δεν μπορούν να δουλέψουν ενώ τα έξοδα τρέχουν διαρκώς.

Συγγενείς των οδηγών κατήγγειλαν πώς μόνο εκπρόσωπος της Ελληνικής πρεσβείας στο Ιράκ ενδιαφέρθηκε να τους επισκεφτεί χωρίς ωστόσο από τότε ναι έχει ληφθεί καμία άλλη μέριμνα από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης την οποία παρακάλεσαν να δράσει άμεσα.

Αυτήν την ώρα φίλοι και συγγενείς των δεκατριών οδηγών συναντώνται με τη διοίκηση της ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους από εδώ και πέρα.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα και με το χθεσινό ρεπορτάζ του GRTimes πως οι τούρκικες αρχές δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να περάσουν τα σύνορα με την ψευδή δικαιολογία ότι μπορεί να πάσχουν από κορωναϊό, τη στιγμή που επιτρέπουν φορτηγά από άλλες χώρες να περνούν κανονικά.

Περισσότερα σε λίγο…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ