Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη στη Γκαλερί Ρω

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη στη Γκαλερί Ρω

Στις 13 Δεκεμβρίου , στις 7 μ.μ., θα γίνουν στη Γκαλερί Ρω,  τα εγκαίνια της έκθεσης Έκθεση Ζωγραφικής του Αρχιτέκτονα Γιάννη Ευθυβουλίδη, με τίτλο “Tangible glaces”.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη και τα έργα του θα εκτίθενται στη Γκαλερί Ρω ως τις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Γιάννης Ευθυβουλίδης γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη, εκεί μεγάλωσε και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, Μηχανολόγος Μηχανικός και Αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυπηγική στο UCL, στο Λονδίνο.

Οι πρώτες του σπουδές όμως, ήταν για την απόκτηση επαγγελματικού Διπλώματος χειριστή πολιτικής αεροπορίας (Commercial Pilot), στη Florida, USA, όπου και δούλεψε ως πιλότος.

Σχετικά με τη εικαστική δημιουργία του Γιάννη Ευθυβουλίδη, ο Λεόντιος Πετμεζάς, Ιστορικός Τέχνης, επισημαίνει:

«Χάρη στα ταξίδια ,την ποικιλομορφία των σπουδών  και γενικότερα τις προσλαμβάνουσες της  ζωής του, η θεματολογία του αντλείται από μία πλούσια και πολυκύμαντη γκάμα θεμάτων.»

«Ζωγραφίζει οτιδήποτε του κεντρίζει αισθητικά το ενδιαφέρον. Αγαπημένα θέματα του είναι το γυναικείο γυμνό, τα αυτοκίνητα, τα ιδιάζοντα αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά σκίτσα, τα πορτραίτα. Συνθέσεις που αποδίδει με το δικό του τρόπο.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει στα μάτια των φιγούρων και μέσα από αυτά περνάει εντάσεις και συναισθήματα, συλλογισμούς με ποιητική ακμάζουσα δύνη.»

«Η αλήθεια με την ευρύτερη σημασία τον απασχολεί και την  αποτυπώνει ευπρόσδεκτα. Όλες οι προσλαμβάνουσες και  οι αναμνήσεις του είτε βιωμένες είτε όχι είναι πράγματα δικά του που αναβλύζουν από μέσα του και παίρνουν μορφή στα έργα του.»

«Ζωγραφίζει ψηφιακά και επιχρωματίζει με ακρυλικά χρώματα κάθε έργο του ακολουθώντας την τεχνική Monoprint. Με την συγκεκριμένη  τεχνοτροπία, κάθε επίτευγμα  του  αποκτά την δική του μοναδική διάσταση.»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ