Έκθεση ζωγραφικής του Σ. Ζαχαριάδη

Έκθεση ζωγραφικής του Σ. Ζαχαριάδη

Ο εικαστικός χώρος ρώ θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής Καπάνι του Σώτου Ζαχαριάδη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 20.00, ενώ η έκθεση  θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Το ωράριο λειτουργίας είναι: Τρίτη-Πέμπτη- Παρασκευή από 11:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:30, την Τετάρτη από 11:00 έως 14:00 και το Σάββατο από 11.00 έως 14.30. Ο χώρος ρώ βρίσκεται στην οδό Ρωμανού 5, στην περιοχή Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο Σ Ζαχαριάδης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1960, ο ζωγράφος Σώτος Ζαχαριάδης έχει διαγράψει μια ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της Τέχνης. Μαθήτευσε δίπλα σε τοπικούς ζωγράφους της πόλης ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 1984 στην γκαλερί Πανσέληνος. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο καλλιτέχνη, καθώς πέρα από τις πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις και τις ακόμη περισσότερες συμμετοχές του σε ομαδικές, ο Σώτος, όπως τον γνωρίζει το κοινό, έχει στο ενεργητικό του και συμμετοχές σε περφόρμανς, διοργάνωση καλλιτεχνικών συμποσίων και φεστιβάλ, διαλέξεις και ομιλίες, διδασκαλίες, σεμινάρια. Από το 1989 έως το 1994 φιλοξένησε Έλληνες και ξένους ζωγράφους στην δική του Art Gallery Sotos, ενώ από το 1992 έως το 1997 διοργάνωνε το διεθνές καλλιτεχνικό φεστιβάλ Art Village.

Τα έργα που εκθέτει στήν γκαλερί ρώ έχουν θέμα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την αγορά Καπάνι που δεσπόζει ακριβώς μπροστά στο το ατελιέ του ζωγράφου. Η αγορά με τις ελιές, τα φρούτα, τα ψάρια, τα ρούχα αλλά και κάθε είδους μικρά παραδοσιακά μαγαζιά καταγράφηκε από τον χρωστήρα του Σώτου με καθημερινή ζωγραφική επί τόπου. Η απουσία της ανθρώπινης μορφής είναι αισθητή, η πινελιά καθαρή, οι γραμμές λιτές και το χρώμα ατόφιο και έντονο. Οι πίνακές του μοιάζουν σχεδόν αυτόφωτοι, το φως υπάρχει χωρίς όμως να φαίνεται στη φυσική του μορφή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ