Ενεργό το snow control στο “Μακεδονία”- κανονικά οι πτήσεις

Ενεργό το snow control στο “Μακεδονία”- κανονικά οι πτήσεις

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η χιονόπτωση δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, οι προγραμματισμένες πτήσεις εκτελούνται κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Fraport.

Από εχθές το βράδυ περί τις 10, έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο  snow control που υπάρχει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”  και από σήμερα το πρωί, από τις 05, ξεκίνησαν οι εργασίες αποχιονισμού των διαδρόμων προσγείωσης- απογείωσης των αεροσκαφών όπως και των σημείων στάθμευσης των αεροπλάνων.

Η Fraport έχει θέσει σε κίνηση ένα σύνολο 20 βαρέων οχημάτων που ανέλαβαν τις εργασίες αποχιονισμού ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται ειδικά υγρά που εμποδίζουν τη δημιουργία παγετού στις επιφάνειες των διαδρόμων. Tα ειδικά αυτά οχήματα, κινούνται εν σειρά καθώς εκτελεί το καθένα διαφορετικό έργο για να κρατιούνται καθαροί και οι δύο διάδρομοι προσ-απογειώσεων του “Μακεδονία”.

Σημειώνεται επίσης ότι στο “Μακεδονία”, τόσο στο νέο τέρμιναλ όσο και στο παλαιότερο, έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι για τις ομάδες που ασχολούνται με τον αποχιονισμό στο πλαίσιο του σχεδίου snow control.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ