Ένστολοι: Ζητούν άμεσα ενίσχυση – Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις (VIDEO)

Ένστολοι: Ζητούν άμεσα ενίσχυση – Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις (VIDEO)

Για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης και στήριξης του κλάδου τους, προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ και την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφάλειας και Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσα διεκδικούν.

Εξάλλου, αύριο το απόγευμα αναμένεται να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση να δείξει… πρόσωπο μέσα στον Σεπτέμβρη, αλλιώς η υπομονή μας τελείωσε. Θα δείτε άλλη στάση, θα είμαστε κάτω στο πεζοδρόμιο”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν. “Δύο χρόνια υπομονής από εμάς είναι υπέρ αρκετά, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά εργαζόμενοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα”, επισήμανε.

Ανάμεσα σε όσα διεκδικούν οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι να ενισχυθεί ο κλάδος τους με προσλήψεις από εκπαιδευμένο προσωπικό, να αναγνωριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, να λαμβάνουν καλύτερες απολαβές και νυχτερινά, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με οχήματα κ.α.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ανδρέας Βέλλιος, το νούμερο ένα θέμα είναι η αναγνώριση του επαγγέλματός τους από την Πολιτεία ως επικίνδυνο, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, για να υπάρχει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα το επάγγελμα του Πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, όπως και να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και καινούργια οχήματα οι υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Τσιάνος, τόνισε ότι … ακόμα αναμένουν οι δεσμεύσεις για ενίσχυση, να γίνουν πράξη και πως το προσωπικό της πρώτης γραμμής έχει μέσο όρο ηλικίας 45 ετών. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα επιδιώξουν σύντομα να λάβουν απαντήσεις.

Από την πλευρά του Ελληνικού Στρατού, ο κ. Δημήτρης Ρώτας, πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ κατήγγειλε πως έναν χρόνο έκαναν απλήρωτες υπερωρίες στον Έβρο, ενώ υπάρχουν μια σειρά από άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση.

Για τον εμβολιασμό

Αναφορικά με την θωράκιση απέναντι στην πανδημία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα θα πρέπει το προσωπικό να ενημερωθεί σωστά ούτως ώστε να ξεπεράσει τις οποίες επιφυλάξεις. Τόνισαν όμως ότι είναι ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και στις ενδεχόμενες κυρώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ