Επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρώην “Γαλλικό” στη Φράγκων

Tags#: Real Estate

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρώην “Γαλλικό” στη Φράγκων

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Για ένα από τα μεγάλα ακίνητα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλιος»,  γνωστού και ως «Γαλλικό» αλλά και ως «Καλόγριες», έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όπως έχει πληροφορηθεί το GrTimes.gr, στην περίπτωση του «Γαλλικού» το ενδιαφέρον αφορά όχι την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου αλλά την αγορά του και την αξιοποίησή του με αλλαγή χρήσης. Όπως και για πολλά άλλα ακίνητα, ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από ισραηλινό fund μα και από  Έλληνες και άλλους ξένους πιθανούς αγοραστές, όπως και από ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που σκέπτεται τη μετατροπή του σε κέντρο αποκατάστασης.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει κάποια τελική συμφωνία.

Σημειώνεται ότι ακίνητο του πρώην νοσοκομείου, στον αριθμό 17 της οδού Φράγκων, ανήκει στην Ι.Μ. Αδελφών του Ελέους της Καθολικής Εκκλησίας. Το κτίριο, στο οποίο κάποτε η Ελληνική Πολιτεία σκεπτόταν να δημιουργήσει κέντρο υγείας αστικού τύπου, είναι κλειστό από πολλά χρόνια, περίπου είκοσι.

Όμως οι διαπραγματεύσεις για πώληση, δεν αφορούν μόνο το κτίριο του πρώην νοσοκομείου που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φράγκων και Τύπου, αλλά και το ακριβώς δίπλα και πίσω από αυτό, υψηλότερο κτίριο, στη συμβολή των οδών Τύπου με Καθολικών, που είχε επαγγελματική χρήση. Μάλιστα, εν όψει πώλησης από την Ιερά Μονή, οι περισσότερες επιχειρήσεις (μικρές βιοτεχνίες και ορισμένα γραφεία) έχουν αναζητήσει αλλού στέγη και το ακίνητο έχει σχεδόν εκκενωθεί.

Τα δύο αυτά κτίρια, εκτιμάται ότι έχουν συνολικό εμβαδό περί τα 5.000 τ.μ., βρίσκονται στην καρδιά του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και σε μία περιοχή που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο προφίλ, ξεχωριστή ελκυστικότητα, η οποία έχει γίνει πιο έντονη με την αξιοποίηση του τμήματος της Φράγκων πέραν της Δωδεκαννήσου και προς την πλευρά των Διοικητικών Δικααστηρίων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top