«Έπεται συνέχεια…» – Η απάντηση του δικηγόρου της 24χρονης για τις τοξικολογικές εξετάσεις

«Έπεται συνέχεια…» – Η απάντηση του δικηγόρου της 24χρονης για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Θανάσης Ζιώγας εξέδωσε δελτίο τύπου, αναφορικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της 24χρονης, αναφέρει, ότι σε σχέση με το αλκοόλ, βάσει της βιβλιογραφίας, δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στην βαρύτητα μέθης. Διότι τα ούρα αφορούν υλικό που η σύσταση του δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με το αίμα.

Ο κ. Ζιώγας, αναφέρει ότι, θα ζητηθούν νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ.

«Φυσικά, θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ -ελπίζουμε σε σωστές συνθήκες και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι το αντιδείγμα ανήκει πράγματι στη Γεωργία με ταυτοποίηση του άηα τους- και, μετά, θα προχωρήσουμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της, όπως στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε σχέση με τα δείγματα άηα που ήδη ανιχνεύτηκαν».

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία που είχε το θάρρος να καταγγείλει το βιασμό της αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν. Διότι για όλες αυτές τις γυναίκες», τονίζει ο δικηγόρος της 24χρονης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας:

«Σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Σε σχέση με το αλκοόλ, βάσει της βιβλιογραφίας, δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολιτές αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στην βαρύτητα μέθης. Διότι τα ούρα αφορούν υλικό που η σύσταση του δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με το αίμα.

Σχετικά δε με τις ουσίες, το λεγόμενο χάπι του βιασμού, το γ-υδροξύβουτηρικό οξύ, σύμφωνα επίσης με τη βιβλιογραφία, ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι 6 ώρες και στα ούρα μέχρι 12 ώρες. Η λήψη ούρων πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία το βράδυ την 1η Ιανουαρίου, ήτοι τουλάχιστον 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο, οπότε η ανεύρεσή της συγκεκριμένης ουσίας ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη στο συγκεκριμένο δείγμα που εξετάστηκε. Για αυτό εξ αρχής επισημάναμε ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι σημαντικά μεν αλλά πρέπει να αξιολογούνται μέσα σε ένα πλαίσιο και πάντα συνδυαστικά με όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Φυσικά, θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ -ελπίζουμε σε σωστές συνθήκες και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι το αντιδείγμα ανήκει πράγματι στη Γεωργία με ταυτοποίηση του dna τους- και, μετά, θα προχωρήσουμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της, όπως στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε αλλά και σε σχέση με τα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία που είχε το θάρρος να καταγγείλει το βιασμό της αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν. Υπάρχει μόνο το στιγματιστικό βίωμα που αποτελεί την μόνη κινητήριο δύναμη για την καταγγελία τους. Και αυτό το βίωμα πρέπει να βοηθήσουμε όλου να ντυθεί με το φως της Δικαιοσύνης. Η αρχή για αυτό έγινε. Έπεται συνέχεια….».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιατροδικαστής για την 24χρονη: Το χάπι βιασμού δεν ανιχνεύεται μετά από 18 ώρες (VIDEO)

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Τί απαντούν ΕΛ.ΑΣ. & Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Τοξικολογικές εξετάσεις 24χρονης: Δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες – Σε χαμηλά επίπεδα το αλκοόλ

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έφτασαν οι τοξικολογικές εξετάσεις από την Ελβετία στο ΑΠΘ

Βιασμός 24χρονης: Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων – Τι δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της κοπέλας

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία και από 2η κοπέλα για βιασμό από πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση της 24χρονης (VIDEO)

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Βιασμός 24χρονης: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Γεωργίας

Βιασμός 24χρονης: «Είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο» κατέθεσε ο 2ος μάρτυρας

Βιασμός 24χρονης: Τι κατέθεσε ο εργοδότης της Γεωργίας στην ανακρίτρια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top