«Επιχείρηση Re-play»: Χάρισε παιχνίδια σε παιδιά

«Επιχείρηση Re-play»: Χάρισε παιχνίδια σε παιδιά

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Παιχνίδια και βιβλία για καλό σκοπό έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μέσα από την «Επιχείρηση Re-play» που έχει στήσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για δράση που διοργανώνεται για 4η χρονιά με στόχο την προώθηση της ιδέας της επανάχρησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια, σε ιδρύματα, νοσοκομεία και δομές προσφύγων.

Όπως τονίζουν οι εθελοντές  μιλώντας στο GRTimes ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να προσφέρουν. “Η λογική αυτής της δράσης είναι αντί να πεταχτούν τα παιχνίδια που δεν χρειάζεται μια οικογένεια ή να καταλήξουν στην ανακύκλωση, να τα φέρουν εδώ και να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν. Γιαυτό είναι σημαντικό να είναι σε καλή κατάσταση και όχι σπασμένα. Εμείς τα τοποθετούμενα ανά κατηγορία και ηλικία ώστε να είναι έτοιμα για μεταφορά”.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, σε δύο περίπτερα, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, συλλέγονται παιχνίδια και βιβλία για να γίνει “το δικό σου παλιό παιχνίδι, το καινούργιο χαμόγελο ενός παιδιού”.

“Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε ιδρύματα που φιλοξενούν συνομηλίκους τους ή σε άπορες οικογένειες (Δίκτυα Αλληλεγγύης) και κέντρα προσφύγων” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

Ήδη πάντως, η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια και έχει μαζευτεί μεγάλη ποσότητα παιχνιδιών, μέρος των οποίων θα δοθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top