Επίσκεψη Δ. Βαρτζόπουλου στα γραφεία του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη Δ. Βαρτζόπουλου στα γραφεία του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στα γραφεία του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων για την πορεία των έργων του ΦοΔΣΑ.

Στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Μιχάλη Γεράνη ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα έργα του ΦοΔΣΑ, ενώ ο κ. Γεράνης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο Φορέας είναι σε θέση πια να εγγυηθεί ότι η διαχείριση στερεών αποβλήτων δεν θα αποτελεί ακόμα ένα πρόβλημα αλλά μία ευκαιρία ευρύτερης ανάπτυξης. Στην Κεντρική Μακεδονία λειτουργεί μια ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων η (ΜΕΑ ΣΕΡΡΩΝ) , ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό ωριμότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν άλλες δυο μονάδες, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΜΕΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ 150.000 τόνοι και η μονάδα επεξεργασία απορριμμάτων ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ τομέα 300.000 τόνοι.

Θα γίνουν επεκτάσεις ΧΥΤΥ (Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το 2022 οι 38 Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα συλλέγουν το οργανικό στους καφέ κάδους».

Ο Μιχάλης Γεράνης στη συζήτηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο όραμα του για την Αναπτυξιακή Πρόταση την Εγνατία Διαχείρισης Απορριμμάτων, ως κοινή προσπάθεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θεσσαλίας (για τους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας) είναι η πρόταση για την αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρισης των αποβλήτων.

«Στην πράξη η πρόταση της Εγνατίας σημαίνει από όλες τις περιοχές, τα υπολείμματα που προκύπτουν από την διαχείριση τους θα οδηγούνται στην Κοζάνη εκεί που χτυπάει η ενεργειακή καρδιά της πατρίδας μας, θα λειτουργεί ένα εργοστάσιο για την ενεργειακή – θερμική τους αξιοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρτζόπουλος συνεχάρει τον κ. Γεράνη για το έργο του τόνισε πως «η διαχείριση απορριμμάτων έχει κοινωνικό χαρακτήρα τον οποίο εξασφαλίζει μόνο μια μορφή τύπου ΦΟΔΣΑ, η διαχείριση της κυκλικής οικονομίας δεν μπορεί να αφεθεί στον ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να υπάρξει υγειονομική δόμηση που εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από το ΦΟΔΣΑ. Ο ΦΟΔΣΑ είναι φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης άρα αυτόματα έχει κοινωνικό χαρακτήρα».

Οι δυο θεσμικοί στο τέλος δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να κρατούν την επικοινωνία προς ενημέρωση της πορείας των έργων μιας και η διαχείριση απορριμμάτων αφορά όλους μας αφορά την καθημερινότητα μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top