Επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στο Thess INTEC

Επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στο Thess INTEC

Σήμερα, Παρασκευή 9/9, η Διοίκηση του Thess INTEC, ο Δήμαρχος κ. Τσαμασλής και μέλη του Δ.Σ. υποδέχτηκαν τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, στην έκταση των 760 στρεμμάτων, η οποία έχει παραχωρηθεί για τη σταδιακή ανάπτυξη 230’000 τ.μ. εγκαταστάσεων Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκών εργαστηρίων και Ιδρυμάτων Έρευνας.

Ακολούθως, στα γραφεία του Thess INTEC στην Περαία, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΑΝΕΠ THESS INTEC AE κ. Νίκος Ευθυμιάδης ενημέρωσε τον κ. Σχοινά για την πλήρη ωριμότητα και την ολοκλήρωση των σταδίων αδειοδότησης του σημαντικού αυτού έργου για την Καινοτομία, τη Θεσσαλονίκη και την Εθνική Οικονομία. Παράλληλα ευχαρίστησε τον επίσημο προσκεκλημένο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη συμβολή του στις διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησης του Thess INTEC από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γ. Τσαμασλής, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ κ. Δ. Τζοβάρας, τα μέλη του ΔΣ κα Γ. Αϋφαντοπούλου και κ. Π. Κοκορότσικος και ο Συντονιστής Διεθνών Σχέσεων Thess INTEC, Πρέσβης επί τιμή, κ. Μ. Χριστίδης.

Ακολούθως, ο κ. Σχοινάς ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Thess INTEC κ. Νίκο Ευθυμιάδη και την ομάδα εργασίας για τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους, που οδήγησαν στην ταχεία πρόοδο του έργου και δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και κάποια συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ στον χώρο του Thess INTEC. Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα, μερικοί το έλεγαν και ουτοπική ιδέα. Σήμερα, όμως, προβάλλει ως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτού του νέου πρότυπου ανάπτυξης για τη χώρα που το λέμε Ελλάδα 2.0. Είναι ένα σχέδιο που έχει να κάνει με τις προτεραιότητες της ανάκαμψης, της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα, αλλά το φανταζόμαστε όχι απλά ως μια κοινότητα ερευνητική που θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ευρύτερα στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το φανταζόμαστε και σαν ένα κόμβο κρίσιμο για να φέρει τις δεξιότητες που χρειάζεται η νέα οικονομία της γνώσης.

Χαίρομαι σήμερα που με την ευκαιρία της παρουσίας μου, για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, βλέπω ότι το σχέδιο αφήνει πίσω του την εποχή του σχεδιασμού και μπαίνει πια στην εποχή της υλοποίησης με δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν σε λίγες ώρες.

Πρώτον, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με μεγάλη κοινοτική χρηματοδότηση. Θα είναι αυτό ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεύτερον, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την αντίστοιχη ισραηλινή Ζώνη Καινοτομίας, στο Μπερσεβά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο, και καταλαβαίνετε τι σημασία έχει για τη Θεσσαλονίκη το Thess INTEC να πατάει με το ένα πόδι γερά στο Ταμείο Ανάκαμψης και με το άλλο πόδι σε μια από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως Ζώνες Καινοτομίας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνα, καινοτομία και κοινωνική δράση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμμετοχής του ΠΑΜΑΚ στην 86η ΔΕΘ

Τράπεζα Αγγλίας: Aναβάλλεται τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής μετά τον θάνατο της βασίλισσας

Βραζιλία: «Απογειώνεται» η παράνομη εξόρυξη χρυσού

Ο αρχηγός της CIA: Με «αποτυχία» μοιάζει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top