Επταήμερη πλέον η «μάχη» της καθαριότητας στην Καλαμαριά

Επταήμερη πλέον η «μάχη» της καθαριότητας στην Καλαμαριά

«Κάθε βδομάδα η καθαριότητα που παρέχουμε θα γίνεται και καλύτερη», διεμήνυσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Μεγάλη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας για τον περιορισμό της ρύπανσης δίνει ο δήμος Καλαμαριάς καθώς η διοίκηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη επιδιώκει την εγρήγορση των υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκαν βάρδιες ώστε οι υπάλληλοι του δήμου να συνεχίσουν να εργάζονται πενθήμερο.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το περασμένο Σαββατοκύριακο βγήκαν στους δρόμους 17 απορριμματοφόρα, (τα 12 για πράσινους κάδους, τα 5 για ανακύκλωση), και 3 πλυντήρια κάδων, όπως και τις καθημερινές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου, άδειασαν τουλάχιστον μία φορά τους 2.860 κάδους της Καλαμαριάς, συγκεντρώνοντας περίπου 80 τόνους σκουπιδιών. Καθάρισαν τα καλαθάκια από τα 50 πάρκα και παιδικές χαρές, τους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης «η υγεία των πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και γιατί αυτό δείχνει τον πολιτισμό μας».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σιγά σιγά αντικαθίστανται οι σπασμένοι κάδοι με 1400 καινούργιους. Παράλληλα 6 οχήματα, με πλήρες πλήρωμα, περισυλλέγουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα, ενώ ετοιμάζεται και ο πενταψήφιος αριθμός, στον οποίο θα απευθύνεται ο δημότης, προκειμένου να ενημερώνει για τα θέματα που αφορούν την καθαριότητα.

«Κάθε βδομάδα η καθαριότητα που παρέχουμε θα γίνεται και καλύτερη… και με τη βοήθεια όλων μας θα έχουμε την καθαρότερη πόλη!

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά στους πολίτες που βοηθούν εθελοντικά, αλλά κυρίως σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου μας, που συνδράμουν στην επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Δαρδαμανέλης.

Σημειώνεται επίσης πως ο δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα του στρατοπέδου Κόδρα καθώς εκεί βρίσκονται καθημερινά συνεργεία της καθαριότητας και φροντίζουν επιμελώς να απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, που βρίσκονται μέσα στα κτίρια, τα οποία αμέσως μετά σφραγίζονται, για την ασφάλεια των πολιτών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον δήμο, «στον χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν τοποθετηθεί παντού κάδοι, προκειμένου οι επισκέπτες να πετούν τα σκουπίδια τους, ενώ σε συνεργασία με το δασαρχείο, κλαδεύονται τα δέντρα, για να είναι πιο όμορφο το φυσικό περιβάλλον».

Τέλος στο Καραμπουρνάκι, η δημοτική αρχή απομάκρυνε από την θάλασσα δύο σάπια σκαριά και οργανώθηκε χώρος συλλογής λαδιών, από τους ψαράδες της Αρετσούς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ