Ergon Agora East: “Τα σπάει” το grocerant των αδελφών Δούζη

Ergon Agora East: “Τα σπάει” το grocerant των αδελφών Δούζη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μεσημεράκι της περασμένης Παρασκευής και δεν υπήρχαν θέσεις να παρκάρεις στο Ergon Agora East, ενώ κατά τη 1μ.μ. είχε σχηματιστεί ουρά από πελάτες που ήθελαν να γευματίσουν, δεν είχαν κάνει νωρίτερα κράτηση και περίμεναν τυχόν ακυρώσεις.

 Με 1.500 και πλέον πελάτες τις καθημερινές και ίσως κοντά στις 2.500- 3.000 Σάββατο όπως και Κυριακή, το νέο δημιούργημα των αδελφών Δούζη, κυριολεκτικώς «τα σπάει».

Το GRTimes.gr, που πρώτο είχε αποκαλύψει, πέρυσι το Νοέμβριο, το σχέδιο των Γιώργου και Θωμά Δούζη για τη δημιουργία ενός μεγάλου Ergon Agora στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, ήθελε από κοντά να δει την υλοποίηση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, που υλοποιήθηκε on time και απορροφά επενδυτικούς πόρους 2,3-2,5 εκατ. ευρώ.

Τι είναι όμως το Εrgon Agora East; Eίναι ένας τεράστιος, πολυμορφικός χώρος, 2.500 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων που φθάνει σχεδόν ως τη θάλασσα, με απεριόριστη θέα στο Θερμαϊκό, τη Θεσσαλονίκη και τον  Όλυμπο.

Όμως η δημιουργία του Ergon Agora East έχει τη δική της φιλοσοφία και αυτή συμπυκνώνεται στο grocerant, όπως είπε στο GRTimes.gr o κ. Θωμάς Δούζης, αφού αποτελεί ένα υβριδικό δημιούργημα που συνδυάζει το σούπερ μάρκετ/grocery, με το εστιατόριο/ restaurant.  Σε αυτό λοιπόν το ‘grocerant’, «ο μεγάλος σταρ είναι τα χύμα προϊόντα, στη μπακαλική, τη μαναβική, τους ξηρούς καρπούς …ο πελάτης διαλέγει και έχει αυτή την ιδιαίτερη ικανοποίηση της επιλογής των προϊόντων που προτιμάει», τόνισε ο κ. Δούζης.

Το Ergon Agora East, είναι μεγάλο, έχει και ξύλινα παγκάκια στους εσωτερικούς χώρους, για διαλείμματα στην περιήγηση από τμήμα σε τμήμα, τα οποία όμως προσφέρουν και χάζι τις τεράστιες βιτρίνες με τα προϊόντα κοπής.

Τα «έξτρα» του Ergon Agora East

Σε σχέση με το Ergon Agora της Παύλου Μελά, που κλείνει μία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας, το Ergon Agora East διαθέτει μία πολύ μεγάλη κάβα, μπαρ μεγάλο, χώρο για private dinning, mini roastery που θα αρχίσει σύντομα να ψήνει, ανθοπωλείο, πάρα πολλά σκεύη μαγειρικής και φαγητού, το Jerry’s truck με τα donuts,  σειρές μεγάλες από ψυγεία  και καταψύξεις, με μια κουβέντα πολλά κι’ από πολύ,  σε ένα χώρο που έχει industrial άποψη αλλά δεν είναι καθόλου ψυχρός, το αντίθετο μάλιστα.

Ο επισκέπτης μπαίνει από την είσοδο προς την πλευρά της Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, διασχίζει το σούπερ μάρκετ και φθάνει στο χώρο του εστιατορίου με τον ξυλόφουρνο, καθώς η ομάδα του Ergon Agora ζυμώνει και ψήνει ψωμιά και αρτοσκευάσματα. Τριάντα άτομα δουλεύουν μέσα στην κουζίνα, από τα 130 που συνολικά απασχολούνται στο κατάστημα.

«Έχουμε τους μεγάλους εξωτερικούς χώρους, όπου αναγκαστικά λόγω covid, γίνεται όλη η κατανάλωση. Αλλά και οι υγειονομικοί περιορισμοί να μην υπήρχαν, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πολύ περισσότερα άτομα γιατί το εστιατόριο έχει συγκεκριμένη δυναμικότητα. Ελπίζουμε ότι το χειμώνα θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και στο εσωτερικό του East, αν και πλέον πάρα πολλοί πελάτες, προτιμούν να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους εκτός και αν ο καιρός είναι πολύ κρύος», είπε ο κ. Δούζης μεταφέροντας την εμπειρία και από το Ergon Agora του κέντρου.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους πελάτες του εστιατορίου, κάνουν και τα ψώνια τους, όπως επισημαίνει ο Θωμάς Δούζης, προσθέτοντας ότι πριν βγάλει κανείς συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους εγχειρήματος, θα πρέπει να κλείσει τουλάχιστον ένας χρόνος λειτουργίας, στις 20 μέρες, το μόνο που διαπιστώνεται είναι η αρχική μεγάλη αποδοχή.

Οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες ήταν αυτοί που με το ‘Ergon’, το 2007, έβγαλαν το πρώτο ελληνικό high end private label. Ακολούθησαν τα Ergon Agora, η επέκταση στην Αγγλία από την Ergon Foods Ltd, το Ergon House στην Αθήνα, τα Ergon to Go, με τους αδελφούς Δούζη να είναι εστιασμένοι στην εστίαση, το εμπόριο τροφίμων, αλλά και τη Φιλοξενία που φροντίζει ιδιαίτερα τους foodies.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ