ΕΣΘ: Χειμερινές εκπτώσεις από 10 Ιανουαρίου

ΕΣΘ: Χειμερινές εκπτώσεις από 10 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου αρχίζουν και στη Θεσσαλονίκη οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο ΕΣΘ επισημαίνει ακόμη ότι με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, και συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022. Το προτεινόμενο από τον ΕΣΘ ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη συγκεκριμένη Κυριακή είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Σε… χαλαρούς ρυθμούς η αγορά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τεράστια ουρά για rapid test στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τί ισχύει για την Delmicron και τη Florona – Διευκρινίσεις από επιστήμονες του ΕΚΠΑ

ΑΑΔΕ: Νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις φέτος – Τί προβλέπεται στην απόφαση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top