Εστιάτορες σε Τσίπρα: Κινδυνεύει με λουκέτο το 40% της εστίασης (VIDEO)

Εστιάτορες σε Τσίπρα: Κινδυνεύει με λουκέτο το 40% της εστίασης (VIDEO)

Στις 14:30 άρχισε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της Εστίασης, του Λιανεμπορίου και των Ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο γκρι του lockdown.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε στη ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Δραματική έκκληση για την ενίσχυση της καφε-εστίασης απηύθυναν οι κύριοι Ι. Φιλοκώστας και Μ. Επιτροπίδης, από την Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών Επαγγελματιών καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι κινδυνεύει με λουκέτο το 40% των επιχειρήσεων του κλάδου, που θα σημαίνει την απώλεια περίπου 100.000 θέσεων εργασίας. Η Εστίαση στη Θεσσαλονίκη είναι ο μεγάλος ασθενής και άμεσα πρέπει να ενισχυθεί με γενναία μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βγάλουν τον χειμώνα.

Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε ότι ελπίζει, το Λιανεμπόριο, να αντέξει με μικρές απώλειες όπως και στην προηγούμενη καραντίνα και σε 11 συνεχόμενα χρόνια κρίσης.

«Αν όμως το lockdown συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, «ας πετάξουμε τα κλειδιά και ας φύγουμε».

Από την πλευρά της Εστίασης, οι κύριοι Ιωάννης Φιλοκώστας και Χρήστος Κουδούνης, της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, ζητούν μείωση ΦΠΑ στο 6%, επιδότηση ενοικίου για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με εντολή της κυβέρνησης και μείωση κατά 40% με την επανέναρξη λειτουργίας. Επίσης ζητούν επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στο 100%.

Παρών στη συνάντηση είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση μετέχουν οι βουλευτές Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Κυριακή Μάλαμα όπως και ο Γρ. Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ